BACK TO
TOP
Οργανωτικά

ΓΕΩΤΕΕ: Πίστωση χρόνου για ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Θετικά αξιολογεί την εφαρμογή της ηλεκτρονικής σνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων το ΓΕΩΤΕΕ.

ΓΕΩΤΕΕ: Πίστωση χρόνου για ηλεκτρονική συνταγογράφηση

4
0
Ωστόσο, ο ίδιος φορέας θέτει το ζήτημα του χρόνου υλοποίησης του καθώς θεωρεί ότι το διάστημα μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου δεν είναι αρκετό ώστε οι επαγγελματίες – χρήστες της εφαρμογής να εξοικειωθούν με την εφαρμογή και τον τρόπο λειτουργίας της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ:   
«Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, πληροφορηθήκαμε ότι η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ολοκληρώνεται και τίθεται σε εφαρμογή στις 18 Σεπτεμβρίου 2017. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως, διότι η εφαρμογή της Συνταγογράφησης Γεωργικών Φαρμάκων πέραν του ότι αποτελεί μια συμβατική υποχρέωση της Χώρας μας που πηγάζει από κανονισμούς και οδηγίες της ΕΚ, έρχεται να ικανοποιήσει και ένα πάγιο αίτημα του Γεωτεχνικού κλάδου που θα ενισχύσει την ασφάλεια των Ελληνικών γεωργικών προϊόντων την υγεία του καταναλωτή και του χρήστη και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Μέχρι σήμερα όμως αυτή η εφαρμογή συνταγογράφησης δεν λειτουργεί  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Έτσι γίναμε δέκτες από από τα μέλη μας, ερωτημάτων και αποριών σχετικά με την λειτουργία της εφαρμογής και πολλές φορές της απόγνωσης τους σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί και πότε θα λειτουργήσει τελικά αυτή η ηλεκτρονική εφαρμογή συνταγογράφησης.

Για αυτό το λόγο θα σας παρακαλούσαμε να παρέμβετε ώστε η ηλεκτρονική εφαρμογή της συνταγής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν και να δοθεί στους συναδέλφους χρήστες της εφαρμογής ο απαραίτητος χρόνος ώστε αυτοί να εξοικειωθούν με την εφαρμογή και τον τρόπο λειτουργίας της και ενδεχομένως να τους δοθεί ο χρόνος για μπορέσουν αναβαθμίσουν τα λογιστικά πακέτα λογισμικού που χρησιμοποιούν ώστε μέσω αυτών να μπορούν να συνταγογραφούν. Επίσης το υπάρχον χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την 18η Σεπτεμβρίου, ακόμα και αν η εφαρμογή συνταγογράφησης λειτουργήσει πλήρως και ικανοποιητικά σήμερα, δεν επαρκεί για την εξοικείωση των συναδέλφων με αυτή. Διότι αυτή την εποχή βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο διακοπών και απουσίας πολλών συναδέλφων από την εργασία τους από την μια και από την άλλη βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι εργασίες φυτοπροστασίας πολλών δενδροκομικών καλλιεργειών, του αμπελιού και της ελιάς με τις οποίες είναι επιφορτισμένες πολλές επιχειρήσεις εμπορίας γεωργικών φαρμάκων γεγονός που τους στερεί τον απαραίτητο χρόνο να δοκιμάσουν και να εξοικειωθούν με την εν λόγω εφαρμογή».    
Για την Ενημέρωση Τροποποίησης Συνταγογράφησης πατήστε εδώ

Για την Τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης για συνταγογράφηση πατήστε εδώ.

Για το ΦΕΚ πατήστε εδώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία