BACK TO
TOP
Green reports

Bιοαέριο από τυρόγαλο θέλει να παράξει η ΕΑΣ Νάξου

Μονάδα βιοαερίου με πρώτη ύλη το τυρόγαλο που παράγει το συνεταιριστικό τυροκομείο θέλει να στήσει η ΕΑΣ Νάξου, η διοίκηση της οποίας βρήκε την ευκαιρία να εκθέσει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας.

Bιοαέριο από τυρόγαλο θέλει να παράξει η ΕΑΣ Νάξου

5
0

Ο Βαγγέλης Αποστόλου άκουσε με προσοχή τα αιτήματα της ΕΑΣ και χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης.

«Θα συζητήσω με τις υπηρεσίες του Υπουργείου σχετικά με τα προβλήματα του συνεταιρισμού, με την κατεύθυνση ότι θα επιλυθούν», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρωταρχικός στόχος του ίδιου και του Υπουργείου του, είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας του νησιού η οποία έχει σημαντική συνεισφορά στην τοπική οικονομία.

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι δυο Κυκλαδίτες βουλευτές είναι παρόντες σε όλα τα προβλήματα των νησιωτών χωρίς να περιμένουν τις εκλογές για να έρθουν στα νησιά, ενώ ο βουλευτής Αντώνης Συρίγος είπε ότι η Νάξος έχει «εξέχουσα θέση» σε όλο το Αιγαίο και θα πρέπει με σωστή συνεργασία το νησί να αναδειχτεί.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης μιλώντας με θερμά λόγια τόσο για τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου όσο και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τούς ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την Ένωση και τους παραγωγούς.

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό και τους βουλευτές για ότι έχουν προσφέρει στην Ένωση και το νησί μας. Ο κ. Αποστόλου, άκουσε για ακόμα μια φορά τα προβλήματα μας, τα ιεράρχησε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα δώσει λύσεις», σημείωσε ο κ. Καπούνης.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΕΑΣ παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα σχετικά με τις δυσκολίες αδειοδότησης της μονάδας βιοαερίου που θέλει να κατασκευάσει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία