BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παλάσκας και Κύρτσιος πρώτοι σε ψήφους στην ΠΕΚ

Με πρώτους σε σταυρούς τον Νίκο Παλάσκα από τη Θεσσαλία και τον Στέργιο Κύρτσιο από την Ημαθία, οι οποίοι συγκέντρωσαν 69 ψήφους ο καθένας και με «αέρα» ανανέωσης που ξεπερνά το 50%, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Βέροια, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 15μελούς ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Παλάσκας και Κύρτσιος πρώτοι σε ψήφους στην ΠΕΚ

4
0

Πάνω από 200 κτηνοτρόφοι από σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα (με εξαίρεση την Αττική και την Καβάλα) πλην των νησιών και την Κρήτη για λόγους που είχαν να κάνουν με τη δυσκολία μετακίνησης, μετείχαν στην εκλογική διαδικασία σε κλίμα ενότητας και με διάθεση να αφήσουν στο παρελθόν τις γκρίνιες -αν και δεν αποφεύχθηκαν εντελώς- για λάθη ή παραλείψεις, ενόψει του κοινού στόχου, που, όπως ειπώθηκε σε όλους τους τόνους, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και πρώτος πλειοψηφών υποψήφιος αναδείχθηκε -με κλήρωση, λόγω της ισοψηφίας- ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ομόλογό του στο Σύλλογο Αιγοπροβατοτρόφων Ημαθίας, Στέργιο Κύρτσιο.

Τρίτος εξελέγη ο Χρήστος Λελέκης από το Σύλλογο Βλάστης Κοζάνης, με 65 ψήφους και στην τέταρτη θέση ο «Νέστορας» του συνδικαλισμού για το χώρο της ελληνικής Κτηνοτροφίας, Μιχάλης Τζιότζιος από τη Λάρισα με 60 ψήφους, ενώ την πεντάδα κλείνει ο Γιάννης Γκρίνιας από τη Μαγνησία με 57 ψήφους.

Από εκεί και πέρα, έκτος κατατάχθηκε με 56 ψήφους ο Κωνσταντίνος Γυφτάκης από τη Μεσσηνία και ακολουθούν κατά σειρά ο Παναγιώτης Λειβαδίτης από τη Δράμα με 52 ψήφους, ο Δημήτριος Μολώνης από την Αιτωλοακαρνανία (48 ψήφοι), ο Δημήτρης Καμπούρης (κλήρωση) από τη Θεσσαλονίκη (46 ψήφοι), ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος από την Ηλεία (46 ψήφοι), ο Τάσος Αντωνίου από το Λιβάδι Ελασσόνας, η Ελπίδα Σιδηροπούλου από Σέρρες, η Μυρτώ Λύκα από τη Θεσπρωτία, ο Ιωάννης Ντίσιος από την Πέλλα και 15ος ο Ιωάννης Παναγιωτίδης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επικράτησε με κλήρωση (λόγω ισοψηφίας) του Ελευθέριου Παύλου, επίσης από τη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά την ανθρωπογεωγραφία του νέου Δ.Σ., από την παλιά «φρουρά» της ΠΕΚ επανεκλέχθηκαν επτά μέλη και συγκεκριμένα οι Παλάσκας, Κύρτσιος, Γκρίνιας, Καμπούρης, Θεοδωρόπουλος και Μολώνης, ενώ το νέο «αίμα» είναι πλειοψηφών και εκπροσωπείται με οκτώ μέλη και πιο συγκεκριμένα από τους Αντωνίου, Γυφτάκη, Λελέκη, Λύκα, Ντίσιο, Παναγιωτίδη, Σιδηροπούλου και Τζιότζιο.

Την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν το χρίσμα του προέδρου της ΠΕΚ έχουν εκφράσει ανοικτά, μέχρι στιγμής, ο Γιάννης Γκρίνιας και η Ελπίδα Σιδηροπούλου, ενώ κεκαλυμμένες φιλοδοξίες -που θα εκδηλωθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα στις ζυμώσεις που ήδη άρχισαν να γίνονται με το κλείσιμο της κάλπης- τρέφουν, επίσης, ο Νίκος Παλάσκας, ο Στέργιος Κύρτσιος, ο Δημήτρης Καμπούρης, αλλά και ο Παναγιώτης Λειβαδίτης.

Μάλιστα όπως έλεγε στο Agronews πολύπειρος συνδικαλιστής, «εάν ο Παλάσκας θελήσει τελικά να διεκδικήσει την προεδρία, θα την πάρει με περίπατο», άποψη, πάντως, που δεν βρίσκει όλους σύμφωνους, καθώς έτερος μπαρουτοκαπνισμένος κτηνοτροφοσυνδικαλιστής έλεγε πως με τους συσχετισμούς που υπάρχουν πλέον στο Δ.Σ., αν οι βορειοελλαδίτες συσπειρωθούν μπορούν να κρατήσουν την προεδρία στη Β. Ελλάδα.

Δεν λείπουν πάντως, στις συζητήσεις που ξεκίνησαν, και οι παραινέσεις να μπουν μπροστά νέοι κτηνοτρόφοι με διάθεση και δυνάμεις να συγκρουστούν διότι τα προβλήματα του κλάδου είναι τεράστια και οι άνθρωποι που θα ηγηθούν τις προσπάθειας να τα λύσουν θα πρέπει να έχουν το χρόνο, τα μέσα και τη μόρφωση να το πετύχουν.

Οι διεργασίες μεταξύ των νέων μελών της διοίκησης της ΠΕΚ εκτιμάται ότι θα κρατήσουν περί τις δέκα ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα συγκληθεί η πρώτη συνεδρίασή του οργάνου για να ολοκληρωθούν οι αρχαιρεσίες με την κατανομή των ρόλων που θα κληθεί να αναλάβει ο καθένας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία