BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Σε αγωνιστική εγρήγορση δηλώνει ο Μπούτας

Νέο κύκλο δράσης στον κάμπο ξεκινούν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, με επισκέψεις στα χωριά.

Σε αγωνιστική εγρήγορση δηλώνει ο Μπούτας

0
0

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. στην αίθουσα της ΠΕΔ στην Καρδίτσα, όπου η συμμετοχή ήταν μεν μικρή, αλλά δικαιολογημένη, λόγω τους οργασμού εργασιών αυτή την εποχή στα χωράφια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλης Μπούτας, επεσήμανε ότι δεν μπορούν να διεκδικηθούν λύσεις εάν δεν δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίδρασης των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στη σκληρή μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται!

«Τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι πάρα πολλά και οξύνονται συνεχώς στη χώρα μας όπου οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν προβάλλουν καμία απολύτως αντίσταση στα θέλω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα ό,τι ζητάει η τρόικα Ε.Ε. - ΕΚΤ – ΔΝΤ. Γι’ αυτό ο αγώνας πλέον είναι μονόδρομος κι’ αυτό θα πρέπει όλοι αγρότες να το κατανοήσουν πριν το επάγγελμα εξαφανιστεί από την Ελλάδα» τόνισε ο Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής.

Αναφερθείς στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ειδικότερα στον επικεφαλής κ. Αποστόλου τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα ότι κανένας αγρότης δεν πρόκειται να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους αφού – όπως είπε - φέτος δεν έλαβαν επιστροφές φόρου, ενώ κι’ αυτές που βγήκαν συμψηφίστηκαν με τον ΕΝΦΙΑ!

Επιπλέον ο κ. Μπούτας επισήμανε πως η κυβέρνηση από την μια δέχεται ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει, δεν έχει προχωρήσει όμως μέχρι τώρα σε καμία σχετική ρύθμιση με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να μην καλύπτει τις ζημιές στο 100% όπως θα έπρεπε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΚ στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα των πλειστηριασμών περιουσιών, αλλά και τραπεζικών λογαριασμών αγροτών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και της σκληρής φορομπηχτικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Απαίτησε από την κυβέρνηση να θεσπιστεί και γι’ αυτούς ακατάσχετος λογαριασμός, ενώ χαρακτήρισε το θέμα των πολύ χαμηλών τιμών στα προϊόντα μείζον ζήτημα για την επιβίωση του αγροτικού κόσμου «ο οποίος σήμερα δεν πουλάει, αλλά «παραδίνει» την σοδειά τους στους μεγαλέμπορους χωρίς τιμή» υπογράμμισε ο κ. Μπούτας και πρόσθεσε… «αυτό το σύστημα είναι απαράδεκτο, πρέπει άμεσα ν’ αλλάξει και το Υπουργείο να καθορίσει εγγυημένες τιμές για τους παραγωγούς οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνονται άμεσα. Ένα πάγιο δίκαιο αίτημά μας που ποτέ δεν ικανοποιήθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου».

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα των επόμενων κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο ο κ. Μπούτας επεσήμανε ότι στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη των Αγροτικών Ομοσπονδιών Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Μαγνησίας για να καθοριστεί το πλάνο δράσης που θα ακολουθηθεί μέχρι την κορύφωση των κινητοποιήσεων σε χρόνο που θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία