BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Καμπάνα» σε 3 αγρότες Βέροιας από το αγροτοδικείο

«Καμπάνα» τεσσάρων μηνών με αναστολή, για τρεις γνωστούς αγρότες της Ημαθίας, επιφύλαξε το «αγροτοδικείο» της Βέροιας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στον αγροτικό κόσμο, διότι είναι μια καταδίκη για δίκαιους αγώνες σε περιβάλλον… «πρώτη φορά Αριστερά» και κρίθηκε ότι στόχος της ήταν να στείλει ένα μήνυμα συνετισμού των υπολοίπων.

Σωτήρια η απόφαση Ειρηνοδικείου για χρεωμένο αγρότη της Κρήτης

4
1

Την καταδικαστική απόφαση που αφορά στους αγρότες Τάσο Χαλκίδη, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Βράνα, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βέροιας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία της παρακώλυσης των συγκοινωνιών κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου Ιανουαρίου και ενώ στο χώρο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος αγροτών που ζητούσαν την αθώωση των συναδέλφων τους.

«Βγαίνουμε δεκαπέντε χρόνια στους δρόμους για να προασπίσουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και για πρώτη φορά, με κυβέρνηση της αριστεράς, βρέθηκε δικαστής να μας καταδικάσει. Και πάλι καλά που δεν μας δίκασαν με την ιδιότητα του αγροτοσυνδικαλιστή, διότι η ποινή θα ήταν εξοντωτική», τόνισε στο Agronews με ένα μείγμα πικρίας, αλλά κι οργής ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας, Τάσος Χαλκίδης, θυμίζοντας πως πριν μερικά χρόνια ο σημερινός πρωθυπουργός, ήταν αυτός που ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε από το μπλόκο της Κουλούρας να συνεχίσουν οι αγρότες τους αγώνες τους, αλλά «ξέχασαν τις δεσμεύσεις που αναλάμβαναν τότε απέναντί μας».

Παρά την άμεση απειλή που επικρέμεται πάνω από το κεφάλι του λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα που έχει η τετράμηνη ποινή φυλάκισης, ο «μπαρουτοκαπνισμένος» σε τέτοιες καταστάσεις, συνομιλητής μας, μας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φοβηθεί ο κόσμος και να σταματήσει να μάχεται για τα δίκαια αιτήματά του. «Δεν θα αποτρέψουν τον κόσμο από κινητοποιήσεις, όσο εκκρεμούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που πάθαμε το καλοκαίρι στα ροδάκινα, αλλά και για το εμπάργκο και όσο οι φόροι, οι ασφαλιστικές εισφορές και το κόστος παραγωγής δεν μας αφήνουν να έχουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

15-12-2017 22:57ΘΩΜΑΣ

ΤΑΣΟ μην μασας μαζι σου ολοι!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία