BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Με αθρόα προσέλευση η ενημέρωση του ΑΣ Αιχμέας για τα προγράμματα

Για το πρόγραμμα απονιτροποίησης, τα σχέδια βελτίωσης, τις ομάδες παραγωγών και το Leader των κατ' επάγγελμα ενημέρωσαν τους αγρότες της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αιχμέας», σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποίησε η οργάνωση.

Με αθρόα προσέλευση η ενημέρωση του ΑΣ Αιχμέας για τα προγράμματα

2
0

Ο Συνεταιρισμός κατέθεσε τα πραγματικά γεγονότα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα και ενημέρωσε το πολυπληθές ακροατήριο για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον κλάδο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό της νέας πρωτοβουλίας του Συνεταιρισμού «Αιχμέας» ήταν η μεγάλη προσέλευση αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς και άλλα σημεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξέλιξη που αν μη τι άλλο καταδεικνύει πως στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, με τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που ψαλιδίζουν το εισόδημα και των αγροτών, η άμεση, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση αποτελεί το μέσο για την παραμονή στην αγροτική δραστηριότητα με ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον παραγωγό.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Γιώργος Ανέστης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αιχμέας» Γιώργος Ανέστης με αφορμή στην εκδήλωση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πλέον, όποιος αγρότης δεν οργανωθεί και δεν δημιουργήσει μία επιχείρηση μέσα στην εκμετάλλευσή του, μέσω των συλλογικών οργάνων, κινδυνεύει να είναι υπάλληλος κάποιων εταιρειών στο μέλλον. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιχμέας πέραν του ότι δημιουργεί τα πιλοτικά σχήματα, τις οργανώσεις και τις ομάδες παραγωγών στα προϊόντα της περιοχής, μπορεί να συνδράμει αφιλοκερδώς στην κατάρτιση του σχετικού φακέλου, διαθέτει πολύ ανταγωνιστικές τιμές για τα σχέδια βελτίωσης και παρέχει δωρεάν τη διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων στο πρόγραμμα της απονιτροποίησης».

Δωρεάν αιτήσεις για απονιτροποίηση

Σημειωτέον, όπως αναφέρθηκε, ότι μέσω του Συνεταιρισμού οι αιτήσεις για την απονιτροποίηση υποβάλλονται δωρεάν, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Ανέστης, στην ημερίδα «για όσους αγρότες ενταχτούν στο πρόγραμμα το κόστος που θα πληρώνουν για την παρακολούθηση του φακέλου τους θα είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τις τιμές που ακούγονται στην αγορά».

Εκτός αυτού ο Συνεταιρισμός ανακοίνωσε πολύ χαμηλές τιμές για το κόστος φάκελου ένταξης σε σχέδιο βελτίωσης και το ίδιο προτίθεται να κάνει και για το πρόγραμμα νέων αγροτών που αναμένουμε να προκηρυχτεί.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΑΣ λειτουργούν ήδη δυο αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών (ελαιολάδου και ζωοτρόφων), ενώ ήδη συγκροτείται ο πυρήνας των παραγώγων για καινούργιες ομάδες σε σιτηρά, βαμβάκι και άλλα προϊόντα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία