BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μέχρι το καλοκαίρι σε λειτουργία η νέα Διεπαγγελματική Ρυζιού

Τη συγκρότηση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ρυζιού δρομολογούν παράγοντες του κλάδου από όλους τους κρίκους της αλυσίδας παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν από θέση ισχύος τα συμφέροντα του προϊόντος, με το οποίο ασχολούνται στην Ελλάδα χιλιάδες παραγωγοί με πάνω από 300.000 στρέμματα, τροφοδοτώντας μια ισχυρή μεταποιητική βιομηχανία.

Μέχρι το καλοκαίρι σε λειτουργία η νέα Διεπαγγελματική Ρυζιού

1
0

Οι βάσεις για το φιλόδοξο εγχείρημα τέθηκαν την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθισαν και συζήτησαν για το καλό της καλλιέργειας, όλοι οι μεγάλοι συνεταιρισμοί των παραγωγών, αλλά και οι μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης του χώρου.

Όπως αναφέρθηκε στην Agrenda, στη σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι από τους συνεταιρισμούς Α και Β της Χαλάστρας, από την ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, από την ΕΑΣ Λαμίας και από τις Σέρρες, ενώ μήνυμα υπέρ της πρωτοβουλίας έστειλε και η ΕΑΣ Καβάλας.

Από την πλευρά των μεταποιητών, εξάλλου, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ορυζοβιομηχανιών Ελλάδος, Σταύρος Μπέγκας, αλλά κι εκπρόσωποι από τις Euricom Hellas, Agrino, 3Α, Σπανού, Καμανάς, Γκιλιάμης, Αρναουτέλης κλπ.

«Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προασπίσουμε την καλλιέργεια και να την κάνουμε καλύτερη σε όλα τα στάδιά της», ανέφερε στην εφημερίδα Agrenda ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Α’ Χαλάστρας, Λεωνίδας Κουϊμτζής, ο οποίος αναλαμβάνει γενικός γραμματέας στο προσωρινό σχήμα που θα «τρέξει» τη διαδικασία σύστασης της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ρυζιού. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες εκτιμήσεις, το σχήμα θα μπορεί να είναι λειτουργικό ενδεχομένως και μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Σταύρος Μπέγκας μας ανέφερε πως επιδίωξη του νέου σχήματος θα είναι να υπερασπιστεί την καλλιέργεια ρυζιού τόσο εντός Ελλάδας, όσο και στις Βρυξέλλες.

«Θα προσπαθήσουμε να δούμε τί συμβαίνει με τη χρήση των σπόρων, με τα αγροχημικά που έχουμε στη διάθεσή μας και τα οποία είναι πολλές φορές σε ανεπάρκεια, να φροντίσουμε ώστε το προϊόν να μη φεύγει ανεπεξέργαστο από την Ελλάδα, διότι με αυτό τον τρόπο όλη την υπεραξία την απολαμβάνουν οι ξένοι, να δούμε τί θα γίνει με τις εισαγωγές ρυζιού από τρίτες χώρες και φυσικά να διαφημίσουμε το πολύ ποιοτικό ελληνικό ρύζι, ώστε να το προτιμούν οι Έλληνες γιατί πέραν των άλλων παράγεται και στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία