BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ραντεβού της ΠΕΚ με τον Αποστόλου στην Βάθη

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη μια το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου.

2
0

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων συναντάται στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην Αθήνα για να συζητήσουν τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους και γενικά τον κλάδο στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης των κτηνοτρόφων με τον υπουργό είναι:

-Οι ελληνοποιήσεις σε γάλα και κρέας και ποιος είναι ο ρόλος της ΕΔΟΚ (Ελληνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος) σε όλο αυτό.

-Οι τιμές αιγοπρόβειου γάλακτος. Έλεγχοι ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στοιχεία εισαγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος, ποσότητες που εισήχθησαν και χρησιμοποιήθηκαν για παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ.

-Πορεία διεπαγγελματικής φέτας και γιατί δεν εγκρίνεται εγκρίνεται ο φάκελος ΠΕΚ, Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, ΣΕΒΓΑΠ.

-Βοσκοτόπια. Αναθεώρηση και ανακατανομή των δικαιωμάτων με παραχώρηση βοσκοτόπων σε όσους τους χρησιμοποιούν και όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Άδειες λειτουργίας. Δεν ισχύει η διαδικασία fast track αλλά η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία που αποτέλεσμα έχει μόνο την οικονομική ταλαιπωρία του κτηνοτρόφου.

-Χρήση de minimis για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα 2006 – 2017.

-Φορολογικό. Μείωση των συντελεστών φορολόγησης.

-Ασφαλιστικό. Αυτονόμηση του ΟΓΑ.

-ΕΛΓΑ. Περισσότερες καλύψεις από ασθένειες,ζωονόσους και διαχωρισμός ζωικής – φυτικής παραγωγής σε ξεχωριστά τμήματα γιατί ταλαιπωρείται κατάφερα η ζωική παραγωγή.

-Οργανισμοί ΥΠΑΑΤ. Ορισμός εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) σε οργανισμούς όπως ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

-Βιολογική κτηνοτροφία. Προκήρυξη νέων νέου προγράμματος.

-Πρόγραμμα αντιμετώπισης του λύκου με τον υπεράριθμο πληθυσμό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία