BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Όχι της ΕΟΑΣΝΛ σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αρδευτικών τελών

Τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας για «ληστρική επιδρομή-χαράτσι στο εναπομείναν πενιχρό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών με πρόσχημα την είσπραξη στραγγιστικών τελών» καταγγέλλει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με υπόμνημά της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΣΑΝΛ).

Επανεκλέχθηκε πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ ο Ρίζος Μαρούδας

3
0

«Η πρακτική του ΓΟΕΒ έχει υπερβεί κάθε μέτρο και οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με οφειλές στις ΔΟΥ και υφίστανται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως μπλοκάρισμα λογαριασμών και απειλή κατάσχεσης», σημειώνει η ΕΟΑΝΣΛ.

«Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να εξετάσετε και να δεχτείτε ως βάσιμη την καταγγελία μας και να προχωρήσετε στην απένταξη των παραπάνω περιοχών από το ΓΟΕΒ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειωτέον ότι η ΕΟΑΣΝΛ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μμ στο συνεταιρισμό ΓΑΛΗΝΗΣ, στην οποία καλεί τους αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Πλατυκάμπου να συμμετέχουν. 

Στην σύσκεψη θα συζητηθούν εκτιμήσεις και συμπεράσματα από το μπλόκο που στήθηκε στην περιοχή, η προετοιμασία για το συλλαλητήριο στο Κιλελέρ την Κυριακή 11 Μάρτη καθώς και πρωτοβουλίες που αφορούν στην περιοχή (Απονιτροποίηση και απένταξη απο τον ΓΟΕΒ). 

Ολόκληρο το υπόμνημα 

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας συνεχίζοντας τις δράσεις για την υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Πλατυκάμπου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ:

Τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας για ληστρική επιδρομή-χαράτσι στο εναπομείναν πενιχρό εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών με πρόσχημα την είσπραξη στραγγιστικών τελών. 

Αγρότες του Δήμου Κιλελέρ και μόνο αυτού στα Δημοτικά Διαμερίσματα Γαλήνης, Πλατυκάμπου, Μελισσοχωρίου και Κιλελέρ υποχρεούνται στην καταβολή στραγγιστικού τέλους καθ’ όσον τα αγροκτήματα τους παρέμειναν στην δικαιοδοσία του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας με βάσει αναχρονιστικούς νόμους και εγκυκλίους του παρελθόντος.

Η πρακτική του ΓΟΕΒ έχει υπερβεί κάθε μέτρο και οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με οφειλές στις ΔΟΥ και υφίστανται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης όπως μπλοκάρισμα λογαριασμών και απειλή κατάσχεσης. 

Επισυνάπτουμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ για απένταξη των παραπάνω περιοχών. (3/11/2011 Αρ. Πρωτ. 21885)

Επίσης ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (25/11/2011 Αρ. Πρωτ. 1680) για διαγραφή βεβαιωμένων  χρεών αγροτών από τον ΓΟΕΒ. 

Απόφαση του Δ.Σ του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας (19/12/2011 Αρ. Πρωτ. 761) που είναι σύμφωνο να απαλλαγούν οι αναφερόμενες περιοχές και το εισηγείται στο Υπουργείο Γεωργίας.

Σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή (21/11/2008) μετά από συνάντηση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα που είχε με αγρότες στο χωριό Γαλήνη. 

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να εξετάσετε και να δεχτείτε ως βάσιμη την καταγγελία μας και να προχωρήσετε στην απένταξη των παραπάνω περιοχών από το ΓΟΕΒ.

Είμαστε στην διάθεση σας, εφόσον το κρίνετε αναγκαίο,  προκειμένου να δώσουμε εξηγήσεις, λεπτομέρειες και έγγραφα που συνηγορούν στο δίκαιο αίτημα μας.           

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λάρισα 21 Φεβρουαρίου 2018

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία