BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Τρίτη 4ετία Μάμαλη έβγαλαν οι κάλπες στις εκλογές ΓΕΩΤΕΕ

Ποσοστό 44,3% δίνουν τα μέχρι ώρας αποτελέσματα (λείπουν δύο παραρτήματα Χίου και Λακωνίας) στη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών (ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών) από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 22 Απριλίου στο ΓΕΩΤΕΕ.

Τρίτη 4ετία Μάμαλη έβγαλαν οι κάλπες στις εκλογές ΓΕΩΤΕΕ

5
0

Δεύτερη έρχεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών με ποσοστό 21,2%, ακολουθεί η Γεωτεχνιική Ενωτική Κίνηση με 14,5%, Πανεπιστημονική Γεωτεχνικών – Συνεργαζόμενοι με 10,8%, η Αγωνιστική Μετωπική Παρέμβαση – Ανυπότακτοι Γεωτεχνικοί με 4,1%, η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών με 3,6% και ο Παγουρόπουλος Γεώργιος (μεμονωμένος υποψήφιος) με 16 ψήφους και ο έτερος μεμονωμένος Κοντοδήμας Δημήτρης με 27 ψήφους.

Βρείτε εδώ την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου με τα Προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών του 2018 στο ΓΕΩΤΕΕ.pdf 

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά στο Agronews ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Σπύρος Μάμαλης, στις φετινές εκλογές ψήφισαν 300 άτομα παραπάνω από την προηγούμενη φορά, χωρίς να υπάρχουν ακόμα τα τελικά στοιχεία. Ο ίδιος έκανε λόγο για «θρίαμβο» της παράταξής του και αναγνώριση του έργου τους, αφού η μέχρι σήμερα διοίκηση του Επιμελητηρίου κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά της κατά 12 μονάδες στις εκλογές της Κυριακής (Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών από 39% σε 45,2% και Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών από 16% σε 21,9%).

Το Επιμελητήριο θα συγκροτηθεί σε σώμα, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες, ωστόσο πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως πρόεδρος θα παραμείνει ο Σπύρος Μάμαλης, διεκδικώντας την πρωτιά καθώς -όπως ο ίδιος λέει- είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα που συμπληρώνει τρεις συνεχόμενες θητείες στο τιμόνι του ΓΕΩΤΕΕ (έλαβε πάνω από 1.300 ψήφους). Σημειωτέον ότι δεν ήταν λίγα τα μέλη του Επιμελητηρίου που του καταλόγιζαν «κακοδιαχείριση» και «ενδοτική» συμπεριφορά  με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, με το ίδιο διοικητικό «status quo», ακόμη και σε επίπεδο προσώπων, φαίνεται πως θα πορευτούν και στην επόμενη τετραετία οι γεωτεχνικοί της Βορείου Ελλάδος, καθώς οι κάλπες ανέδειξαν νικητές -αλλού με ενίσχυση δυνάμεων και αλλού με μικρή υποχώρηση ποσοστών, τις παρατάξεις, που ασκούσαν διοίκηση και στην προηγούμενη θητεία.

Στο παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ, για παράδειγμα, η παράταξη της ΔΑΚΕ, υπό τον απερχόμενο πρόεδρο Θανάση Σαρόπουλο, επικράτησε εκ νέου, αυξάνοντας, μάλιστα, τις δυνάμεις της. Ειδικότερα, επί 897 έγκυρων ψηφοδελτίων έλαβε το 52,5% (σ. σ. τους 472 ψήφους) και 6 έδρες, ενώ το 2014 σε 925 έγκυρα ψηφοδέλτια είχε συγκεντρώσει 440 ψήφους. Πρώτος σε σταυρούς βγήκε ο Θανάσης Σαρόπουλος και μολονότι είναι πρόωρο να πει κανείς, καθώς θα πρέπει να ακολουθήσει η συγκρότηση σε σώμα και κατόπιν η εκλογή διοίκησης, φαίνεται πως θα είναι και σε αυτή τη θητεία πρόεδρος, για 3η συνεχόμενη φορά

Δεύτερη δύναμη στο τοπικό Παράρτημα αναδείχθηκε ο συνδυασμός που υποστηρίζεται από το χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με 177 ψήφους (από 151 στις εκλογές του 2014) και λαμβάνει 4 έδρες, ενώ η παράταξη Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση, που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ απέσπασε 109 ψήφους (έναντι 191 το 2014) και παίρνει μία έδρα. Χωρίς έδρα, τέλος, μένουν η Πανεπιστημονική Κίνηση Γεωτεχνικών (σ. σ. ΠΑΜΕ), με 91 ψήφους και η Αγωνιστική Μετωπική Παρέμβαση – Ανυπόταχτοι Γεωτεχνικοί (σ.σ. ΛΑΕ) με 41 ψήφους.

Στο Παράρτημα της Δυτικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ, ο ανεξάρτητος, πολιτικά, συνδυασμός της Γεωτεχνικής Ενότητας Δυτικής Μακεδονίας, υπό τον απερχόμενο πρόεδρο Θεόδωρο Σιόγκα, πρώτευσε εκ νέου στη ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας το 50,5% των ψήφων και έξι έδρες. Σε σχέση με τις εκλογές του 2014 η παράταξη έχασε δυνάμεις (σ. σ. είχε τότε το 56,1%), αλλά και πάλι προτιμήθηκε από τους γεωτεχνικούς της Δυτικής Μακεδονίας. Ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή τη φορά, όμως, θα κληθεί να παίξει η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση, η οποία έλαβε 19,48% (έναντι 9,8% το 2014) και τέσσερις έδρες, υποσκελίζοντας την παράταξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η τελευταία υποχώρησε στο 16,88% (από το 33% το 2014) και λαμβάνει μία έδρα. Στο τοπικό παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας ψήφισαν συνολικά 312 γεωτεχνικοί, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 308. Και σε αυτή την περίπτωση, την προεδρία στην νέα τετραετία αναμένεται να την ασκήσει εκ νέου ο κ. Θ. Σιόγκας, αν και σε επίπεδο διοικούσας θα υπάρξει ανανέωση στις έξι από τις έντεκα θέσεις, που σημαίνει πάνω από το 50% νέα πρόσωπα.

Στην Ανατολική Μακεδονία, τέλος, η ανεξάρτητη παράταξη Γεωδράση, υπό τον επίσης απερχόμενο πρόεδρο, Ζαφείρη Μυστακίδη, απέσπασε το 50,2% των 480 έγκυρων ψηφοδελτίων (από 57% στις εκλογές του 2014) και λαμβάνει 6 έδρες, ενώ στη δεύτερη θέση αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ με ποσοστό 42,3% (έναντι 32,5% το 2014) με πέντε έδρες. Οι υπόλοιπες παρατάξεις είτε δεν κατεβαίνουν στις εκλογές, είτε τα ποσοστά τους είναι αμελητέα. Κι εδώ αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη, πρόεδρος θα αναδειχθεί για μια ακόμη θητεία ο κ. Μυστακίδης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία