BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Μπακαλέξης και Κατής πιθανοί για τη διοίκηση ΕΛΓΟ

Τα ονόματα των Αθανάσιου Μπακαλέξη και Νικολάου Κατή φέρονται ως τα πλέον πιθανά για τις θέσεις, αντίστοιχα, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ Δήμητρα, μετά την κάπως αιφνίδια αποπομπή των Γεώργιου Καρέτσου και Αθανάσιου Βλάχου.

Μπακαλέξης και Κατής πιθανοί για τη διοίκηση ΕΛΓΟ

5
0

Ως γνωστόν, οι τελευταίοι αποπέμφθηκαν με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, επειδή, όπως τονίσθηκε από την πλευρά του υπουργού, με ευθύνη τους χάθηκαν διαδοχικά οι προθεσμίες για την ανάθεση (σε τεχνικό σύμβουλο) δύο προγραμμάτων προβολής της Φέτας στις αγορές Αμερικής και Ευρώπης. Οι προθεσμίες στα προγράμματα προβολής της φέτας δεν είναι, παρά, η κορυφή του παγόβουνου, καθώς το μεγάλο πρόβλημα αυτό τον καιρό είναι και παραμένει η κατάρρευση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα, εξέλιξη για την οποία ευθύνονται οι πλημμελείς έλεγχοι στα ισοζύγια του γάλακτος και στην πιστοποίηση της Φέτας ΠΟΠ από τα αρμόδια όργανα του ΕΛΓΟ και του υπουργείου.

Αυτήν ακριβώς την κατάσταση καλούνται να διαχειριστούν οι νέοι επικεφαλείς του Οργανισμού, με τον Θανάση Μπακαλέξη να έχει δώσει διαπιστευτήρια για το φιλολαϊκό και φιλοαγροτικό του προφίλ, όχι μόνο την τελευταία 2ετία ως πρόεδρος του ΕΦΚΑ, αλλά και για πολλά χρόνια νωρίτερα ως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΓΑ.

Με καλές περγαμηνές και ο προοριζόμενος για διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ Νικόλαος Κατής, καθηγητής σήμερα στο Γεωπονικό Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του ΑΠΘ) και καλός γνώστης των πραγματικών αναγκών της ελληνικής γεωργίας.

Οι παραπάνω επιλογές δίνουν τη δυνατότητα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να… κλείσει τα στόματα και να σβήσει κατά κάποιο τρόπο τη φωτιά που έχει ανάψει τις τελευταίες μέρες στην πλατεία  Βάθη, με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος και στη Φέτα.

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία διορισμού των εν λόγω στελεχών, εκδόθηκε και η ακόλουθη απόφαση του υπουργού, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα να παρακαμφθεί ο σχετικός νόμος 4369/2016 και να γίνει η επιλογή εκτός του προβλεπόμενου Μητρώου Επιτελικού Σχεδιασμού.

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση για τη Σύσταση ΕΛΓΟ Δήμητρα και συγχώνευση εποπτευόμενων φορέων του.pdf

Βιογραφικό Θανάση Μπακαλέξη

Γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι ∆ωριέων του ∆ήµου Αµφίκλειας-Ελάτειας, εργάστηκε στον ΟΓΑ από το 1979 έως το 2011 και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισµού από το 2008 έως και την αποχώρησή του από τον ΟΓΑ. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αµφίκλειας και είναι πτυχιούχος του Τµήµατος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τελειόφοιτος του Νοµικού Τµήµατος της Νοµικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ήταν µέλος του ΔΣ της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισµών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009. Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές συµµετείχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύµβουλος Στερεάς Ελλάδας µε τον συνδυασµό του Βαγγέλη Αποστόλου «Η Στερεά σε νέα τροχιά».

Βιογραφικό Νίκου Κατή

Ο Νίκος Κατής γεννήθηκε το 1953 και σήμερα είναι καθηγητής Ιολογίας Φυτών. Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας, τομέας Φυτοπροστασίας, Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ. Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (ΑΠΘ, Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Φυτοπροστασίας το 1984), πτυχίου Γεωπονίας (Α.Π.Θ., Τμήμα Γεωπονίας, Γεωπονοδασολογική Σχολή, ΑΠΘ το 1976).

Έχει υποτροφία Αριστείας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), για την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής, υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), ως προπτυχιακός φοιτητής (2ος στις Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις).

Την περίοδο 1985-1986 διετέλεσε ερευνητής. Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πατρών. Διεύθυνση Έρευνας του υπουργείου Γεωργίας, το διάστημα 1986-1989 διετέλεσε έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης (Post-doctoral Research Associate). Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (IMBB) Ηράκλειο, Κρήτη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία