BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στη συνδιάσκεψη για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

O πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ εκπροσώπησε τον συνεταιριστικό χώρο στην εκδήλωση.

Στη συνδιάσκεψη για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

0
0

Με μια διεθνή συνδιάσκεψη επέλεξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) να γιορτάσει την ιστορική επέτειο των 100 ετών της λειτουργίας της, φιλοδοξώντας να συμβάλλει στη συζήτηση που διεξάγεται σχετικά με το μέλλον εργασίας υπό το πρίσμα των πρόσφατων καταιγιστικών εξελίξεων στο χώρο της τεχνολογίας, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως η 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

«Με τις ρίζες μας στην ιστορία μας, στρέφουμε το βλέμμα προς το μέλλον. Στα 100 χρόνια δράσης της η ΓΣΕΕ έβαλε την σφραγίδα της στις εξελίξεις και στην πορεία της Ελλάδας σ΄ όλα τα κρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Η ιστορική μας διαδρομή υπήρξε δύσκολη και αγωνιστική. Η συνομοσπονδία δοκιμάστηκε από πολέμους, δικτατορίες και αυταρχικές παρεμβάσεις που δεν κατάφεραν να καθυποτάξουν και να απονευρώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα. Η ΓΣΕΕ παρέμεινε όρθια, πρωτοπόρα και αυτόνομη», είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας κ. Γιάννης Παναγόπουλος.

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς, εκπροσωπώντας τον συνεταιριστικό χώρο και τους αγρότες, οι οποίοι, όπως τόνισε, ακολουθούν κοινή πορεία με τους εργάτες και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες προκλήσεις.

Ο κ Σατολιάς επεσήμανε ότι καμία προσπάθεια ουσιαστικής ανάκαμψης της οικονομίας δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν στη βάση της δεν υπάρχουν οι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου, οι άνθρωποι της παραγωγής. Τόνισε δε την ανάγκη για συλλογικές διεκδικήσεις και συζήτησε με τον κ. Παναγόπουλο την πιθανότητα κοινών δράσεων μεταξύ των δυο φορέων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία