BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στις καλένδες η αντιπυρική προστασία λέει η Πανεπιστημονική ΓΕΩΤΕΕ

«Για ακόμα μία φορά οι «φυσικές» καταστροφές βρίσκουν τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική ανοχύρωτη, αφού η αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία έχουν μπει στις καλένδες των εκάστοτε κυβερνήσεων, Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών, που έρχονται πάντα εκ των υστέρων να «κλάψουν» και να αντιμετωπίζουν όπως–όπως τις τραγικές συνέπειες».

6
0

Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων σε πρόταση-ψήφισμα που κατέθεσε η Πανεπιστημονική γεωτεχνικών του παραρτήματος Ανατ.Στερεάς του ΓΕΩΤΕΕ, με αφορμή τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές.

Μάλιστα, όπως αναφέρει «σε αντίθεση με τα όσα προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση, που παρουσιάζει την τραγική εξέλιξη ως «μοιραία» και βασικούς «ενόχους» τους κατοίκους και τους ισχυρούς ανέμους, προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι τραγικές συνέπειες της φονικής  πυρκαγιάς θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί στα πλαίσια ενός σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού σε επιστημονική βάση, που θα περιλαμβάνει ένα σύνολο προληπτικών και παρεμβατικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας, η υλοποίηση των οποίων απαιτεί γενναία χρηματοδότηση για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, των έργων και του εξοπλισμού».

Σύμφωνα με την Πανεπιστημονική, ο σχεδιασμός πρέπει να υπολογίζει μεταξύ άλλων:

-Τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής,

-Την εξέλιξη της πυρκαγιάς με δυνατούς ανέμους,

-Το ταυτόχρονο ξέσπασμα δυο ή περισσότερων εστιών κ.ά.

- Να προβλέπει αναδιατάξεις των δυνάμεων, να γίνονται ασκήσεις για το που και πως δικτυώνονται, που και πως  επιδιώκεται η ανάσχεση της πυρκαγιάς, να διαμορφώνονται από πριν γραμμές  αντιμετώπισης κ. ά.

«Τέτοιο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας δεν υπάρχει διαχρονικά και όπου έφτασε στο επίπεδο μελέτης τελικά δεν υλοποιήθηκε», υπογραμμίζει η Πανεπιστημονικών γεωτεχνικών, τονίζοντας ότι σ’ αυτή τη φάση απαιτούνται άμεσα αντιπλημμυρικά έργα πριν μπει ο χειμώνας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία