BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Ακάλυπτα αφήνει τα παιδιά της η «µητέρα Τερέζα» του ΟΣΔΕ

Νέος κύκλος διεργασιών δείχνει να έχει ξεκινήσει στον αγροτικό χώρο, ως αποτέλεσµα των αδιεξόδων που δηµιουργούν οι συνθήκες στην αγορά και της προσπάθειας απεγκλωβισµού µιας σειράς οργανώσεων από το «ιερατείο του ΟΣ∆Ε», στο οποίο πριν από δύο χρόνια κάποιοι αφελείς είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους.

Ακάλυπτα αφήνει τα παιδιά της η «µητέρα Τερέζα» του ΟΣΔΕ

3
0

Συµφωνα µε καλά διασταυρωµένες πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda, η οικονοµική κατάρρευση που έχει επέλθει ή προδιαγράφεται σύντοµα ακόµα και για οργανώσεις σηµατωρούς της συνεταιριστικής ιδέας, βάζει πολλούς σε δεύτερες σκέψεις. Προηγήθηκε ως γνωστόν η απονεννοηµένη προσπάθεια επιβίβασης στο «άρµα του ΟΣΔΕ», µετά και τα «γλυκόλογα» κάποιων τραπεζιτών δεύτερης κλάσης, οι οποίοι υπόσχονταν «λαγούς µε πετραχήλια» σε όσους θα ακολουθούσαν αυτό το δρόµο.

Η περίπτωση της ΕΑΣ Πεζών και τα όσα υφίσταται, ακόµα και µε τον µανδύα της δήθεν εξυγίανσης, οι ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιµετωπίζει η ΕΑΣ Ρεθύµνου, η αλλοτρίωση που έχει επέλθει στην ΕΑΣ Ηρακλείου και το λουκέτο µε το οποίο απειλείται τις τελευταίες µέρες η ΕΑΣ Βισαλτίας (άλλοτε προπύργιο του στρατηλάτη των µπλόκων Παύλου Αραµπατζή) είναι ορισµένες µόνο από τις περιπτώσεις συνεταιρισµών που θα «σώζονταν» από την παρέα του ΟΣΔΕ.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η «παρέα» πήρε ή παίρνει απ’ αυτές ότι είχε να πάρει κι εκείνες ακολουθούν την τύχη της στυµµένης λεµονόκουπας. Ήδη αρκετοί εξ αυτών που αντιµετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, στρέφονται ανοικτά πλέον κατά του προεδρείου του ΣΑΣΟΕΕ, το οποίο, όπως λένε, παραµένει σιωπηλό µπροστά σ’ αυτά τα φαινόµενα. Άλλωστε και η ίδια η διοίκηση του ΣΑΣΟΕΕ έχει εδώ και καιρό σπάσει σε κοµµάτια, µε ορισµένα µέλη της να εκφράζονται ανοικτά πλέον κατά της «µητέρας Τερέζα» που τους είχε στην αρχή περιµαζέψει, χωρίς φυσικά να είναι σε θέση να τους εξασφαλίσει «τροφή και στέγη».

Σηµειωτέον ότι εκτός από τα προβλήµατα «δεύτερης γενιάς» που έχουν εκδηλωθεί ήδη σε πολλές οργανώσεις, είναι κι αυτές που έχουν ακόµα τον τρόπο να τα κρύβουν, ξέρουν όµως ότι αυτό δεν θα µπορεί να γίνεται για πολύ. Με δεδοµένο µάλιστα ότι πρόκειται και για οργανώσεις µε βαριά «σήµατα» στην αγορά, το θέµα αποκτά κρίσιµη σηµασία.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν, µέχρι το τέλος του µήνα, µια σφυχτή οµάδα καταξιωµένων συνεταιριστών να συγκεντρώνεται, κάπου στη Θεσσαλία και να εξετάζει ενδελεχώς την κατάσταση, οδηγούµενη µάλιστα σε ρηξικέλευθες αποφάσεις. Όλοι αντιλαµβάνονται καλά πλέον ότι από την πλευρά της πλατείας Βάθη δεν µπορούν να ελπίζουν, ενώ από το στυγνό «ιερατείο του ΟΣ∆Ε», αυτό που εισπράττουν είναι ψεύδος, αποπροσανατολισµός και εκµετάλλευση.

Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Αυγούστου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία