BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Στον... αέρα οι Ομάδες Παραγωγών

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των επιχειρησιακών προγράμματων των Ο.Π για το 2013.

Στον... αέρα οι Ομάδες Παραγωγών

0
0

Την  Δευτέρα 17/9,  λήγει η τυπική προθεσμία για την υποβολή των φακέλων επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ομάδων Παραγωγών για το 2013 και όλα βρίσκονται στον… αέρα!
 Όσες ομάδες είχαν ιδρυθεί από πρώην Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, που μετατράπηκαν σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί με το νέο καθεστώς από το Μητρώο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι υπόλοιπες απλά περιμένουν να δουν αν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή όχι.
Εκπρόσωποι των Ομάδων αναφέρονται στην επίμαχη πέμπτη παράγραφο του άρθρου 18 του νόμου 4015/2011, που με μία τροποποίηση ή μία απλή υπουργική απόφαση θα μπορούσε να επεκταθεί και στη χρονιά 2013 για όσες υφιστάμενες Ο.Π. υποβάλουν φακέλους: «Οι ΟΠ, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί και λειτουργούν ήδη κατά την δημοσίευση του νόμου αυτού και έχουν αναλάβει την υλοποίηση επιχειρησιακών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι την ολοκλήρωση των ανωτέρω προγραμμάτων».
Σύμφωνα με τον σύμβουλο Ο.Π., Ντίνο Μπλιάτσιο, «είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα ύπαρξης που αντιμετωπίζουν πολλές οργανώσεις αυτή τη στιγμή, αφού η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να υποβάλει προς έγκριση τα επιχειρησιακά προγράμματα των Ο.Π. μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2013».

Γι’ αυτό το λόγο, αλλά και για να χαράξουν τις θέσεις τους στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για τα οπωροκηπευτικά την περίοδο 2014-2020, ο κ. Μπλιάτσιος και η συμβουλευτική του εταιρεία Γεωργική Ανάπτυξη, κάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες σε συγκέντρωση - συζήτηση το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στη Λάρισα.

Η ανακοίνωση
«Η χώρα μας έχει υποχρέωση ενόψει της Νέας ΚΑΠ (2014-2020), να χαράξει τη Νέα Εθνική Στρατηγική για βιώσιμα Επιχειρησιακά Προγράμματα στον Τομέα των Οπωροκηπευτικών.
Ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συγκρότησε επιτροπή στελεχών του για τη σύνταξη των προτάσεων Εθνικής Στρατηγικής.

Η άποψη της κάθε Ομάδας Παραγωγών στην προσπάθεια χάραξης μιας σωστής Εθνικής Στρατηγικής, είναι χρήσιμη και απαραίτητη.
Στην προσπάθεια αυτή, συνεισφέρει η εταιρία «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.», καλώντας σε συγκέντρωση – συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, όλες τις Ομάδες Παραγωγών Φρούτων και Λαχανικών της χώρας, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. στη Λάρισα, στο Ξενοδοχείο LARISSA IMPERIAL.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
- Εθνική Στρατηγική για βιώσιμα Επιχειρησιακά Προγράμματα.
- Εκκρεμότητες του Ν.4015 και οι επιπτώσεις στις Ο.Π. 
- Νέες δυνατότητες δράσης των Ο.Π.
Στη συγκέντρωση - συζήτηση έχει κληθεί να συμμετέχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και οι Διευθύνσεις όλων των αρμόδιων υπηρεσιών της χώρας.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία