BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Διεπαγγελματική στη Φέτα θέλουν οι κτηνοτρόφοι

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ.

Ενημερωτικές συναντήσεις για το Leader Τρικάλων

2
0

Η επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας έχει ως εξής:

Κύριοι, Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή θα  θέλαμε ως Ομοσπονδία κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας να σας επισημάνουμε το εξής σημαντικό  θέμα που θα έπρεπε να επικρατεί ως προτεραιότητα  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε σχέση με την επιβίωση αλλά και ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην χώρα μας και λέγεται :

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΦΕΤΑ

Στα πλαίσια της   8 Zootechnia  διοργανώνονται διάφορες ημερίδες με θέματα όπως : <<Στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας>> και <<Εθνική συνεννόηση για την παραγωγή της Φέτας>>.
Πιστεύουμε λοιπόν πως θα υπάρξει σημαντική διαβούλευση πάνω στο θέμα της ΦΕΤΑΣ.
Η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας για ακόμη μια φορά εμμένει στις θέσεις της και καλεί την προσοχή όλων των υπευθύνων για ένα τρομερό λάθος το οποίο μπορεί να συμβεί λόγω πολλών συμφερόντων που κυριαρχούν.
Ακούγονται διάφορες φωνές για διεπαγγελματική γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η ΦΕΤΑ δεν αναφέρεται   πουθενά.

 Η ΦΕΤΑ Αποτελεί ένα ξεχωριστό και ευαίσθητο κομμάτι για την ελληνική κτηνοτροφία .
Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει από χρόνια Διεπαγγελματική . Η ΦΕΤΑ αποτελεί το Νο1 Π.Ο.Π προϊόν σε παραγωγή (τονάζ) σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς μέχρι σήμερα παρόλο τον αγώνα που έχουμε κάνει δεν έχει δημιουργηθεί η διεπαγγελματική για την ΦΕΤΑ.

Υπενθυμίζουμε σε όλους αυτούς που σκέφτονται να δημιουργήσουν διεπαγγελματική στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα  ότι δεν χωράνε όλα σε ένα τσουβάλι, διότι έτσι υποβαθμίζουμε την ΦΕΤΑ και αφήνουμε πολλά παράθυρα ή μάλλον ορθάνοιχτη την πόρτα της παρανομίας για την παραγωγή της.

Τα δικαιώματα της ΦΕΤΑΣ κατοχυρώθηκαν από την Κτηνοτροφική η οποία έχει κλίσει εδώ και 15 χρόνια. Σήμερα δεν γνωρίζουμε ποιος έχει την ευθύνη για την προστασία αυτού του Ελληνικού αναγνωρισμένου προϊόντος.

Σύμφωνα με τις Κοινοτικές προδιαγραφές ΦΕΤΑ ονομάζεται το προϊόν το οποίο παράγεται μόνο από ελληνικές φυλές αιγοπροβάτων και μόνο. Αυτό πρέπει να προσεχθεί  ιδιαιτέρως, αλλά μάλλον σε κάποιους πονάει πολύ! Το ξαναλέμε λοιπόν μόνο από ελληνικές φυλές αιγοπροβάτων!

Η προσπάθεια κάποιον να αισχροκερδήσουν   να μποϊκοτάρουν αλλά και να αφαιρέσουν την δυνατότητα παραγωγής ΦΕΤΑΣ της χώρας μας βάζοντας μπροστά τα δικά τους συμφέροντα  με την δικαιολογία ότι θα δημιουργήσουν διεπαγγελματική στο γάλα και γενικά στα γαλακτοκομικά προϊόντα  χωρίς καν να αναφέρετε η ονομασία ΦΕΤΑ θα πρέπει να σταματήσει εδώ! Η ΦΕΤΑ δεν αποτελεί απλά γαλακτοκομικό προϊόν.
Αν δεν το προσέξουμε αυτό σε λίγο καιρό την κατοχύρωση της ΦΕΤΑΣ που κερδίσαμε με τόσο κόπο θα την ΧΑΣΟΥΜΕ!

Σήμερα κάποιοι παράγουν Λευκό τυρί και το ονομάζουν ΦΕΤΑ ποιος θα τους ελέγξει; Ποιος θα επιβάλλει πρόστιμα; Μόνο η Δημιουργία Διεπαγγελματικής στην ΦΕΤΑ θα βάλλει κανόνες και θα αποτελέσει προστασία αλλά και εγγύηση για την συνέχισή της.
Η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας πιστεύει  ότι αποτελεί απαραίτητο εργαλείο και αγωνίζεται χρόνια τώρα για την Δημιουργία της Διεπαγγελματικής στη ΦΕΤΑ .
Πιστεύουμε  να αντιληφτήκατε την σοβαρότητα του θέματος  και να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι όπως αρμόζει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που θα πρέπει να αναλάβει την φύλαξη της ΦΕΤΑΣ ως κόρη οφθαλμού  έτσι ώστε να προχωρήσουμε  στην ανάπτυξη της Ελληνικής κτηνοτροφίας.
Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία