BACK TO
TOP
Οργανωτικά

«Όχι στην πρακτική του Πόντιου Πιλάτου για το ΟΣΔΕ»

Η ΕΟΑΣΝΛ καταγγέλλει την ΠΑΣΕΓΕΣ στο θέμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Ζητά επίσης έγκαιρη αποζημίωση για ζημιές σε καλλιέργειες.

Ψηφιακή σύγκλιση με ευρυζωνικό ίντερνετ στην ύπαιθρο

1
0
Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες του νομού Θεσσαλίας προκάλεσε η έντονη ανεμοθύελλα με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα παραγωγής να έχουν υποστεί ζημιές με τεράστιο οικονομικό κόστος για τους αγρότες

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ζημιά στους παραγωγούς βίκου στην Επαρχία Φαρσάλων που είδαν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι μέσα σε λίγες ώρες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ του θέσαμε το ζήτημα των καταστροφών και μας απάντησε ότι πρέπει να γίνει άμεσα αναγγελία ζημιάς από τον Δήμο και να ξεκινήσει η κατάθεση δηλώσεων ζημιάς από τους αγρότες.

Το ζήτημα είναι ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και η πρακτική που ακολουθεί ο οργανισμός με την εφαρμογή του νέου κανονισμού, δίνει ψίχουλα αντί για αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς και σε πολλές περιπτώσεις δεν αποζημιώνει καν τις ζημιές.

Αυτό που απαιτούμε είναι άμεσες, έγκυρες και δίκαιες αποζημιώσεις που θα καλύπτουν τις εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών.

Θέτουμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Διεκδικούμε ΕΛΓΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει όλες τις ζημιές  στην παραγωγή και το κεφάλαιο που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100%.

Η ΕΟΑΣΝΛ συνεχίζοντας τις προσπάθειες που κάνει να παραλαμβάνονται δωρεάν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών επικοινώνησε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ για μια ακόμη φορά καταγγέλλοντας την πρακτική της ΠΑΣΕΓΕΣ και της εταιρείας που έχει αναλάβει τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Ουσιαστικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ δήλωσε αναρμόδιος, είπε ότι απλά μεταφέρει τις καταγγελίες  και περιμένει τις αποφάσεις του υπουργείου.

Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο, συγκεκριμένα με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού, όμως δεν κατέστη δυνατό με δική του υπαιτιότητα. Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τις μεγάλες ευθύνες που έχει ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ενώ είναι γνώστες του προβλήματος δείχνουν ότι δεν έχουν σκοπό να πάρουν τις αποφάσεις για να το λύσουν.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σταματήσει την τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» και την ανοχή που δείχνει στο παράνομο χαράτσι των 30€ ανά δήλωση που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Είναι δική τους ευθύνη και υποχρέωση να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία