BACK TO
TOP
Οργανωτικά

To Agronews ανοίγει τη διαβούλευση για τη συνταγογράφηση

Το agronews.gr δίνει το βήμα σε όλες τις πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους, πραγματοποιώντας μία ανεξάρτητη δημοσκόπηση για το θέμα του ασυμβίβαστου. Απαντήστε στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας.

Το ασυμβίβαστο που διχάζει τους γεωπόνους

15
3

Η διάσταση απόψεων των γεωπόνων για το μέτρο της συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων είναι πλήρης.

Σε συνέντευξή του στην Agrenda ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, υποστήριξε ότι το σύνολο των γεωπόνων είναι υπέρ του μέτρου της συνταγογράφησης, ωστόσο, σημείωσε πως η συντριπτική τους πλειοψηφία, αντιτίθεται στη διάταξη για το διαχωρισμό των γεωπόνων που συνταγογραφούν, από όσους πωλούν τα σκευάσματα.

«Μετά από επικοινωνία και συζητήσεις με εκατοντάδες γεωτεχνικούς και μη για το ασυμβίβαστο, η ακριβής εκτίμησή μου είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γεωτεχνικών είναι υπέρ του ασυμβίβαστου», απαντά μέσω επιστολής του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Θάνος Σαρόπουλος.

Ποια είναι λοιπόν η άποψη της πλειοψηφίας γύρω από το τη συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων;

Το agronews.gr συνεχίζει τη δημόσια διαβούλευση και δίνει το βήμα σε όλες τις πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους, πραγματοποιώντας μία ανεξάρτητη δημοσκόπηση για το θέμα του ασυμβίβαστου. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δημοσκόπηση, η οποία θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 22 Ιουλίου, απαντώντας στην ερώτηση:

Είναι σωστό οι διακινητές αγροτικών εφοδίων (γεωπονικά καταστήματα) να συνταγογραφούν και την αντίστοιχη λύση φυτοπροστασίας (ΝΑΙ);

Ή καλό είναι να επικρατήσει το ασυμβίβαστο (ΟΧΙ);

Απαντήστε στη δημοσκόπηση στo κάτω δεξιά μέρος της σελίδας, όπου βρίσκονται οι δημοσκοπήσεις του agronews.gr!

 

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

20-07-2013 16:37τακης κοψαυτοπουλος

εαν επικρατήσει το ασυμβίβαστο η ιστορία της συνταγογράφησης θα καταλήξει ως εξής: κάθε μαγαζί θα έχει από ένα μπλοκ συνταγών κάποιων που θα συνεργάζεται, θα τους πληρώνει ένα χαράτσι που ΔΕΝ θα το εισπράττει από τους παραγωγούς και την δουλειά θα την κάνουν πάλι τα κορόιδα οι 'διανομείς' . απλά τώρα θα 'χρηματοδοτούν' άτοκα εκτός από τους αγρότες και κάποιους συναδέλφους τους άνεργους.... Οσοι αποφασίσουν ας προσπαθήσουν να φανταστούν πως θα δουλέψει το σύστημα όχι θεωρητικά αλλά πρακτικά...

Απάντηση

20-07-2013 16:01ΘΕΜΗΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΠΟΡΟΙ Η ΓΕΩΠΟΝΟΙ? Η Συνταγοράφιση θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν είναι άλλος ο έμπορας και άλλος ο γεοπώνος,έτσι όπως πάει να στηθεί το σύστημα θα είναι μια από τα ίδια για ευνόητους λόγους,(Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει),και αυτό φαίνεται και σήμερα από την εμπορική πολιτική που εφαρμόζουν όλοι ,(καταστήματα εμπορογεωπόνωνεταιριών πολλαπλασιαστικού υλικού λιπασμάτων κα) Φαντάζομαι των γεωπόνο ως επιστήμονα στο χωράφι και όχι πωλητή έμπορο στο κατάστημα του (υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις)πάρε και αυτό ρίξε και αυτό –καλλιέργησε το ένα η το άλλο ανάλογα με το κόστος καλλιέργειας ,για να βγάζει περισσότερα φυσικά,(υπάρχουν παραδείγματα) , Το ρόλο του έμπορα να τον αναλάβουν η εταιρίες για να υπάρχει ανταγωνισμός και μείωση των τιμών φυσικά μιας και μιλάμε για μείωση κόστους παραγωγής. Δεν ακούω σχεδόν κανένα να μιλάει για την προστασία του περιβάλλοντας τουλάχιστον να πιέζει προ αυτή την κατεύθυνση της εταιρίες για θέματα ανκύκλωσης,ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ

Απάντηση

16-07-2013 17:01ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καλή η ιδέα σας, αλλά ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η δημοσκόπηση αφορά στην άποψη των αναγνωστών της ιστοσελίδας AGRONEWS και όχι του συνόλου των γεωπόνων ή αγροτών ή καταναλωτών για τους οποίους ενδείκνυται τηλεφωνική δημοσκόπηση με σταθμισμένο δείγμα.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία