BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Μείωση προστίμων ζητά ο Αποστόλου από Βρυξέλλες

Μ' ένα παράδοξο ομολογουμένως τρόπο θα προσπαθήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου να σπάσει, όπως είπε σε εκδήλωση παρουσίασης των νέων προσώπων στο υπουργείο, το κλίμα καχυποψίας των ευρωπαίων έναντι της χώρας μας. Αυτό θα γίνει ισχυρίστηκε ο κ. Αποστόλου, με το αίτημα για κούρεμα στα πρόστιμα και καταλογισμούς ύψους 2,5 δις ευρώ, που κομίζει η πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου στον Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν, με τον οποίο θα συναντηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου.

Μείωση προστίμων ζητά ο Αποστόλου από Βρυξέλλες

3
0

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού, η Ελλάδα θα πάει στη συνάντηση για να ζητήσει κούρεμα σε πρόστιμα ακόμη και 100%, δεδομένης της δημοσιονομικής αδυναμίας της χώρας μας αλλά και τη δυσπραγία των αγροτών.

«Δεν είμαστε σε θέση ν' αντέξουμε τα πρόστιμα και τους καταλογισμούς ύψους 2,5 δις. ευρώ που μας έχουν επιβληθεί, παρά τη συμφωνία για αποπληρωμή τους σε βάθος πενταετίας», είπε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Απριλίου, κατά την παρουσίαση των νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τη διοικητική μηχανή του υπουργείου.

Συμπλήρωσε δε, ότι είναι επίσης ανεφικτό, δεδομένης της αδυναμίας που υπάρχει λόγω και της χρηματοοικονομικής κρίσης να κληθούν οι αγρότες να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά. Μάλιστα όπως είπε εξίσου ανέφικτο είναι και η ανάκτηση 465 εκατ. ευρώ για δάνεια που έλαβαν στο παρελθόν συνεταιρισμοί - φαντάσματα, ενω πρόσθεσε ότι πρόσφατα η χώρα μας πλήρωσε δόση 220 εκατ. ευρώ για πρόστιμα.


Μπαλτατζής, Φέτα, Βοσκοτόπια

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην υπόλοιπη ατζέντα με την οποία θα προσέλθει στην συνάντηση με τον Φιλ Χόγκαν, τονίζοντας ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα της μειωμένης απορροφητικότητας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, ζητώντας περαιτέρω παράταση ενός έτους προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι.

Ένα άλλο θέμα που θα τεθεί είναι αυτό της προστασίας της Φέτας, όπου θα καταστεί σαφές ότι η συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά δεν μπορεί να ψηφιστεί ούτε στο συμβούλιο ούτε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μάλιστα, όπως είπε οι διμερείς αυτές συμφωνίες-παραχωρήσεις ΕΕ-ΗΠΑ, πέρασαν εν αγνοία των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Επίσης θα τεθεί θέμα τρίμηνης παράτασης για τις επιλέξιμες εκτάσεις για βοσκήσιμες γαίες που πρέπει να δηλωθούν στο ΟΣΔΕ.

«Βρισκόμαστε σε διαδικασία κατάθεσης ενός σχεδίου νόμου καταγραφής των επιλέξιμων μεγαλύτερης επιφάνειας», είπε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει ήδη μια τεχνική επεξεργασίας επί των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία