BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Πλήρη διαγραφή πανωτοκίων αγροτών φέρνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Οι τελευταίες πινελιές στις προωθούμενες ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στα αγροτικά δάνεια, τόσο της παλιάς ΑΤΕbank όσο και των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών ή δημόσιων φορέων, απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πλήρη διαγραφή πανωτοκίων αγροτών φέρνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

1
0

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αναζητά ρεαλιστική επίλυση των θεμάτων που συνδέονται με τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των αγροτών και ειδικότερα εκείνων που αφορούν την υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, το συνολικό ύψος των οποίων προσεγγίζει σήμερα τα 9 δις ευρώ, με ένα μικρό σχετικά μέρος αυτών (γύρω στο 1 δις ευρώ) να αφορά περί τους 23.000 αγρότες. Τα υπόλοιπα αφορούν συνεταιριστικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και επιτηδευματίες παντός είδους.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η προωθούμενη ρύθμιση θα παρέχει τη δυνατότητα πλήρους διαγραφής των πανωτοκίων, δηλαδή των τόκων που προέκυψαν μετά την τελευταία κεφαλαιοποίηση τόκων από την ATEbank, με την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση και αποπληρωμή του υπολοίπου -λογιστικοποιημένο κεφάλαιο- θα τρέξει κανονικά. Σημειωτέον ότι μέχρι τότε, το υπό διαγραφή ποσό θα συνοδεύει κατά κάποιο τρόπο το δάνειο (balloon).

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda του Σαββάτου 1η Απριλίου  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία