BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Έρχεται ρύθμιση κόκκινων αγροτικών δανείων, λέει ο Κόκκαλης

Στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων μέσω της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης στην διάρκεια επίσκεψής του στην Πέλλα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.

Έρχεται ρύθμιση κόκκινων αγροτικών δανείων, λέει ο Κόκκαλης

0
0

Το μεσημέρι ο υφυπουργός παρέστη σε ανοιχτή εκδήλωση στη Σκύδρα για παραγωγούς και αγροτικούς φορείς, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας.

Ο Βασίλης Κόκκαλης έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη από τις ρυθμίσεις του νόμου για την πληρωμή των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων εντός 60 ημερών και για την επιβολή ταυτότητας στο γάλα και στο κρέας.

«Στη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε την ανάγκη για μια δικαιότερη κατανομή των ενισχύσεων στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την ανταμοιβή του ενεργού κατ’ επάγγελμα αγρότη ο οποίος αγωνίζεται σκληρά στα χωράφια και τα ποιμνιοστάσια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υφυπουργού έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πέλλα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017. Το μεσημέρι παρέστη σε ανοιχτή εκδήλωση στη Σκύδρα για παραγωγούς και αγροτικούς φορείς, την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Πέλλας Θεοδώρα κα Τζάκρη και κ. Γιάννης Σηφάκης, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, η Δήμαρχος Σκύδρας κα Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος κ. Λευτέρης Γίτσας και πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προϊστάμενοι υπηρεσιών και εκπρόσωποι φορέων.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων μέσω της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη από τις ρυθμίσεις του νόμου για την πληρωμή των νωπών και ευαλλοίωτων προϊόντων εντός 60 ημερών και για την επιβολή ταυτότητας στο γάλα και στο κρέας. Στη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε την ανάγκη για μια δικαιότερη κατανομή των ενισχύσεων στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την ανταμοιβή του ενεργού κατ’ επάγγελμα αγρότη ο οποίος αγωνίζεται σκληρά στα χωράφια και τα ποιμνιοστάσια.

Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη πιστοποίησης και προστασίας του επαγγέλματος του αγρότη, ώστε ο αληθινός παραγωγός να έχει διαφορετική αντιμετώπιση τόσο από την πολιτεία όσο και από τους καταναλωτές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Κόκκαλης σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πέλλας, κ. Μηνά συνάντησε εκπροσώπους αγροτικών φορέων της περιοχής όπως τον Πρόεδρο του Α.Σ. Γιαννιτσών κ. Φαρμάκη και τον Πρόεδρο του Α.Σ. Φλαμουριάς κ. Τσίτση. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αλλά και τον πρωτογενή τομέα ευρύτερα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία