BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Αποπληρωμή συνταξιούχων του 1950 ζητά ο Τζελέπης

Το ζήτημα «της μη καταβολής των συντάξεων αγροτών και κτηνοτρόφων γεννηθέντων το 1950» με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 2004/12-12-2017 Ερώτησή του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου, επανέφερε ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών Μιχάλης Τζελέπης.

Τζελέπης: Τραγέλαφος με την απονομή συντάξεων αγροτών

1
0

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Βουλευτής: «Με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 1177/5-7-2017 Επίκαιρη Ερώτησή μου είχα τονίσει στον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το χάος που επικρατεί για την απονομή των συντάξεων στους Αγροτοκτηνοτρόφους με την  διάλυση του ΟΓΑ και την ενσωμάτωσή του στον ΕΦΚΑ.

Είχα υπογραμμίσει συγκεκριμένα ότι: «οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, γεννηθέντες το 1950 που είχαν θεμελιώσει το 2017 συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν γνώριζαν πότε και αν θα πάρουν τελικά τη σύνταξή τους-ενώ κανονικά βάση του προϊσχύοντος Νόμου, θα πληρωνόταν την 1η Ιουλίου 2017.  Τότε, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με διαβεβαίωνε ότι μέχρι τον 12/2017 θα είχαν πληρωθεί όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι κανονικά τη σύνταξή τους. Σήμερα χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από την Υπουργό να τον ενημερώσει πότε θα γίνει η αποπληρωμή όλων των συντάξεων των αγροτών και κτηνοτρόφων γεννηθέντων το 1950, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν προτίθεται να θεσμοθετήσει την προκαταβολή της σύνταξης του 80% και στους Αγρότες, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μιας και η διάλυση του ΟΓΑ έχει ως αποτέλεσμα την μη καταβολή των αγροτικών συντάξεων στην ώρα τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία