BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Ως 31 Ιανουαρίου διπλές εισφορές αγροτών ΕΦΚΑ

Λίγες ακόμα ημέρες περιθώριο, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, έχουν οι αγρότες προκειμένου να εξοφλήσουν στις εισφορές τους στον ΕΦΚΑ, τόσο για τον μήνα Δεκέμβριο όσο και για τις εισφορές β’ εξαμήνου του 2016.

Μέχρι 30 Ιουνίου εισφορές ΕΦΚΑ Μαΐου από αγρότες

6
0

Μάλιστα, η διοίκηση του φορέα ενημερώνει τους αγρότες ότι αναρτήθηκαν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οι εισφορές Δεκεμβρίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ, (www.efka.gov.gr) προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Σημειωτέον ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πρέπει οι αγρότες να έχουν εξοφλήσει και τις ασφαλιστικές τους εισφορές που αντιστοιχούν στο β’ εξάμηνο του 2016 και έχουν υπολογιστεί βάσει των παλιών ασφαλιστικών κλάσεων του ΟΓΑ (οι οποίες έχουν πλέον καταργηθεί) δίνει στους αγρότες ο ΕΦΚΑ, μετά από σχετική παράταση που δόθηκε από τους αρμόδιους του οργανισμού.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ αποφάσισε, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ και για όλους τους κλάδους, έως τις 31-1-2018, χωρίς προσαυξήσεις. Αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και για τις εισφορές β’ εξαμήνου του πρώην ΟΓΑ.



 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία