BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Αραμπατζή: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από το Εργασίας για τις εισφορές ΕΦΚΑ

«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ καταγγέλλει η Φωτεινής Αραμπατζή για την «άδικη οικονομική επιβάρυνση χιλιάδων μη μισθωτών, ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ, εξαιτίας της ανετοιμότητας και των καθυστερήσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας», όπως λέει.

Κοινοτική στήριξη πληγέντων σιτοπαραγωγών ζητά η Αραμπατζή

0
0

Με γενικόλογες αναφορές, ο αρμόδιος Υφυπουργός «έκανε γαργάρα» το γεγονός ότι οι εν λόγω ασφαλισμένοι υποχρεώθηκαν, μισό χρόνο και πλέον να πληρώνουν περισσότερες εισφορές από αυτές, που όφειλαν, καθώς το Υπουργείο, υπολόγιζε τις εισφορές των εν λόγω ασφαλισμένων με λάθος έτος βάσης, δηλαδή το 2015 αντί του 2016. Έτος κατά το οποίο, όπως υπογράμμισε η κ. Αραμπατζή, οι ασφαλισμένοι είχαν σημαντικά υψηλότερα εισοδήματα σε σχέση με τη ραγδαία μείωσή τους το 2016, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε και το 35%.

Συγκεκριμένα, 900 εκατ. ευρώ λιγότερα συνολικά για τους μη μισθωτούς το 2016, μείωση 20% δηλαδή σε σχέση με το 2015 και 111 εκατ. ευρώ λιγότερα, ειδικά για τους αγρότες, μείωση 9,1%.

Προσπάθησε δε να «θολώσει τα νερά» για το γεγονός αφενός της παρακράτησης αφετέρου της καθυστέρησης συμψηφισμού, λέγοντας ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν λιγότερες εισφορές για το 2016.

Η κ. Αραμπατζή ανταπάντησε ότι πρώτον, θα περίμενε μία συγγνώμη του κ. Πετρόπουλου προς τους ασφαλισμένους και δεύτερον, ότι οι λιγότερες εισφορές προκύπτουν από τη μείωση δυστυχώς του εισοδήματος των ασφαλισμένων, για το οποίο πρέπει να λυπάται και όχι να «υπερηφανεύεται» η Κυβέρνηση. Τόνισε δε πως αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πόσες χιλιάδες ασφαλισμένοι πλήρωσαν περισσότερα, πόσο είναι το συνολικό ποσό της διαφοράς των εισφορών που θα προκύψει και τί επιπτώσεις θα έχει στα έσοδα του ΕΦΚΑ η επιστροφή των εισφορών.

Σε ό,τι δε αφορά στις εξαγγελίες του Υπουργού περί μειωμένων εισφορών, θύμισε ότι:

Από φέτος, οι εισφορές των ασφαλισμένων θα προσαυξάνονται από 8-38% εξ αιτίας του εκτρωματικού Νόμου Κατρούγκαλου, που θεωρεί τις καταβληθείσες εισφορές εισόδημα

η έκπτωση του 15%, που προκύπτει από τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών στο 85% και όχι στο 100% του εισοδήματος ισχύει μόνο για φέτος, άρα από το 2019 θ’ αυξηθεί και άλλο η επιβάρυνση.

Ειδικά οι αγρότες, θα πληρώσουν φέτος κατά 15% περισσότερο μόνο για τις εισφορές κύριας σύνταξης ασφάλισης, αφού το ποσοστό του 14% το 2017 αυξάνεται στο 16% το 2018.

Την ίδια στιγμή, που καλούνται να πληρώσουν ολόκληρες και τις εισφορές του 2016, συνέπεια των αλλεπάλληλων παρατάσεων, που δόθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την είσπραξή τους, αποδεκατίζοντας την όποια εναπομείνασα ρευστότητα τους.

Κλείνοντας, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ ζήτησε επανειλημμένως από τον κ. Πετρόπουλο ν’ απαντήσει και για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό χιλιάδων ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντων το 1950, στους οποίους εκτός της σύνταξης, τους οφείλουν και εισφορές, που κατέβαλαν παρατύπως μέχρι τον Ιούνιο του 2017 καίτοι ήταν δικαιούχοι σύνταξης, χωρίς δυστυχώς να λάβει και σε αυτό καμία απάντηση.

Η συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στο:

https://www.youtube.com/watch?v=4PwacRr-lAU&feature=youtu.be

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία