BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Για 80.000 ΑΦΜ η ρύθμιση κόκκινων αγροτικών δανείων

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει 100% διαγραφή των τόκων υπερημερίας καθώς και διαγραφή προστίμων.

2
0

Συνολικά 80.000 ΑΦΜ αφορά η ρύθμιση για τα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια  σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου μετά τη πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα.   

«Ξεκινάμε με τους αγρότες (φυσικά και μόνο πρόσωπα) που στις 31 Δεκεμβρίου 2017 είχαν ληξιπρόθεσμα προς τον εκκαθαριστή τουλάχιστον κατά 30 ημέρες», είπε ο κ. Αποστόλου και πρόσθεσε «αυτοί μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», που ξεκινάει την λειτουργία της τις επόμενες ημέρες στην γραμματεία διαχείρισης ιδιωτικού χρέους».

Μεταξύ άλλων, η διαδικασία θα περιλαμβάνει 100% διαγραφή των τόκων υπερημερίας καθώς και διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του δημοσίου. Όσοι μπουν στη ρύθμιση θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην εξόφληση του εναπομείναντος οφειλόμενου ποσού μέσα σε 3 μήνες, που σε αυτή την περίπτωση η διαγραφή του κεφαλαίου θα αγγίξει το 60% ή την αποπληρωμή μέσα σε 120 μήνες (10 χρόνια) με την διαγραφή του κεφαλαίου σε αυτή την περίπτωση θα ανέρχεται στο 40%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία