BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Μέχρι τις 8 Ιουνίου εισφορές αγροτών Απριλίου στον ΕΦΚΑ

Μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των εισφορών μηνός Απριλίου 2018 των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ.

Στον ΕΦΚΑ ειδοποιητήρια για εισφορές Φλεβάρη 2018

1
0

«Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα)», σημειώνεται σχετικά στην ανακοίνωση του φορέα.

Εν τω μεταξύ, σε πέντε δόσεις θα κληθούν να καταβάλλουν χρεωστικά υπόλοιπα εισφορών ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) όσοι αγρότες δήλωσαν καθαρά εισοδήματα το 2016, παραπάνω από εκείνα του 2015, μετά την διαδικασία της εκκαθάρισης που θα προηγηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν οι αγρότες στον ΕΦΚΑ το 2017 υπολογίστηκαν, για την περίοδο έως την εκκαθάριση, με βάση το καθαρό φορολογητέο τους εισόδημα έτους 2015.

Ειδικά για την εκκαθάριση εισφορών έτους 2017, η διαχείριση των χρεωστικών και πιστωτικών υπολοίπων σε συνδυασμό με τις τρέχουσες εισφορές 2018, θα εφαρμοστεί ως εξής:

Το χρεωστικό υπόλοιπο (επιπλέον ποσά εισφορών) θα αναζητηθεί ισόποσα κατανεμημένο σε πέντε (5) μηνιαίες δόσεις, της πρώτης καταβαλλομένης έως την 31.5.2018 (τελευταία δόση 28.9.2018).

Εν κατακλείδι, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, «οι τρέχουσες εισφορές 2018 θα εκδίδονται κανονικά, καθόσον δεν αποτελούν ασφαλιστική οφειλή του έτους εκκαθάρισης (2017)».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία