BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Απόφαση Αχτσιόγλου περιμένει τώρα ο εξωδικαστικός

Από μια απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα εξαρτάται η έναρξη της πλατφόρμας υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τους αγρότες.

Ως 22 Φεβρουαρίου αιτήσεις για νέες πύλες ΟΣΔΕ

2
0
Τα παραπάνω κάνει γνωστά στο Agronews ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης που χειρίζεται την υπόθεση, συμπληρώνοντας ακόμα ότι πλέον και ο ΟΓΑ κατέγραψε και κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών τα χρέη των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι η ανάγκη έκδοσης αυτής της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπεται η άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου των αγροτών.

«Η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη και πλέον μαζεύει υπογραφές από τους συναρμόδιους υπουργούς. Στην συνέχεια θα πρέπει να πάρει ΦΕΚ και αμέσως μετά θα ανοίξουμε την πλατφόρμα», σημειώνει ο κ. Κουρμούσης στο Agronews.

Να σημειωθεί ότι μια εβδομάδα πριν περίπου ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε πως στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η πλατφόρμα να ανοίξει στις 18 με 20 Ιουνίου (μετά τη μεγάλη καθυστέρηση και τις αλλεπάλληλες ημερομηνίες έναρξης που έδιναν από το υπουργείου)

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι υπαχθούν στη ρύθμιση:

  • θα έχουν 100% διαγραφή τόκων
  • εφαρμογή του Νόμου 3259/2004 για τα πανωτόκια
  • και έως 60% διαγραφή κεφαλαίου κατά περίπτωση

Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα της ρύθμισης, έχει ξεκαθαριστεί πως το οφειλόμενο ποσό, θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του δανείου που ελήφθη, σε σχέση με την εξασφάλιση του χρέους του και ιδίως των εμπραγμάτων ασφαλειών (υποθήκες, προσημειώσεις).

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα ατομική περιουσιακή κατάσταση του κάθε ενδιαφερομένου όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά του, με στόχο την βιώσιμη λύση της ρύθμισης και την ανταπόκριση της κάθε ξεχωριστής αίτησης στα ατομικά δεδομένα κάθε δανειολήπτη ξεχωριστά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία