BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Στο περίμενε οι αγρότες για την επιστροφή πετρελαίου

Αγώνα δρόμου πραγματοποιούν τα συναρμόδια υπουργεία, για να ολοκληρωθεί η σύνταξη των καταστάσεων με τα ονόματα και τα ποσά της επιστροφής που δικαιούνται οι αγρότες από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαίου και να αποσταλούν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στο περίμενε οι αγρότες για την επιστροφή πετρελαίου

1052
3

Μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, θα γνωρίζουμε πότε τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι και οι όποιες διορθώσεις θα μπορέσουν να γίνουν μόνο μέσω ενστάσεων, διαμηνύουν τώρα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Εξάλλου, στις 10 Οκτωβρίου έρχονται οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διαπιστώσουν εάν έχει ολοκληρωθεί το ξεκαθάρισμα των επιλέξιμων βοσκότοπων στους ψηφιακούς χάρτες.

 

Αναπροσαρμογή

Τα ποσά της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου είναι αναπροσαρμοσμένα με βάση την τροποποιητική απόφαση που εκδόθηκε πριν από μερικές μέρες. Για να υπολογίσουν οι ενδιαφερόμενοι το συνολικό ποσό που δικαιούνται θα πρέπει να πολλαπλασιάσουν τον δείκτη απασχόλησης που βρίσκεται στο παράρτημα της ΚΥΑ του Φεβρουαρίου με έναν οριζόντιο συντελεστή (1,22) και με τη διαφορά του φόρου (0,264).

 

Βρείτε εδώ τις σχετικε΄ς αποφάσεις: Η ΚΥΑ με τους πίνακες δεικτών απασχόλησης 2013.pdf

Εξόφληση εξισωτικής 7 με 10 Οκτωβρίου

Εν τω μεταξύ, ανάμεσα στις 7 με 10 Οκτωβρίου τοποθετούν οι πηγές του Agronews και την εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης.

Και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου από την πλευρά της δεσμεύτηκε για την πληρωμή των δικαιούχων κτηνοτρόφων της εξισωτικής αποζημίωσης, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των ενστάσεων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ με κτηνοτρόφους, στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Αριθμητικά παραδείγματα για το πώς να υπολογίσετε το ποσό που δικαιούστε, θα υπάρχουν στην Agrenda του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου για τα πιο σημαντικά αγροτικά προϊόντα.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

07-10-2013 15:15gianna-p

oute shmera ta evalan. mas douleuoun kanonika

Απάντηση

07-10-2013 13:41marianna

telika exoyme kanena neo gia to pote tha ta dosoyn?eleos pia!

Απάντηση

04-10-2013 18:36argyrhss

mia lene septevrio meta lene 1 oktovriou,kai twra lene na tora 8a ta parete kai simera lene i paraskeuh ala deutera,aaxaxaxaxa einai geia gelia kai geia klamata.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία