BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Απλήρωτοι οι Νέοι Αγρότες, με έκπτωση ο φόρος ενοικίων

Με ρυθµό που αντιστοιχεί σε τέσσερις Νέους Αγρότες την ηµέρα γίνονται οι πληρωµές της β΄ και γ΄ δόσης του πριµ πρώτης εγκατάστασης από το πρόγραµµα που προκηρύχθηκε το 2010, όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Απριλίου αποκλειστικά μαζί με την ειδικη έκδοση Smart Farm.

Απλήρωτοι οι Νέοι Αγρότες, με έκπτωση ο φόρος ενοικίων

0
1

Να σημειωθεί ότι συνολικά, έχουν πάρει την ενίσχυση που τους αναλογεί µόνο το 22% των 8.500 δικαιούχων του προγράµµατος µέσα σε ένα διάστηµα περίπου 18 µηνών.

Την ίδια ώρα, μεταβολές σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά υπάρχουν στα τεκµαρτά εισοδήµατα των παραγωγών βασικών αγροτικών προϊόντων, σύµφωνα µε τους πίνακες που δηµοσίευσε το υπουργείο Οικονοµικών για το οικονοµικό έτος 2013.

Μεγαλύτερη είναι η µείωση του φορολογητέου εισοδήµατος στο καλαµπόκι (-8%), καθώς και η αύξηση του εισοδήµατος στην πατάτα (+8%). Παράλληλα, µειώθηκαν κατά 10% όλες οι αξίες των ενοικίων γης µε βάση τις οποίες υπολογίζει η εφορία το φορολογητέο εισόδηµα των ιδιοκτητών αγροτεµαχίων, που νοικιάζουν τα χωράφια τους σε άλλους (ενδεικτικές τιµές ενοικίων στο διάγραµµα). Εκτός από τους βοσκότοπους που η φορολογητέα αξία του ενοικίου παρέµεινε στα 3,5 ευρώ το στρέµµα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις πληρωμές των Νέων Αγροτών και για τα ενοίκια αγορτικής γης στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 12 Απριλίου

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-04-2014 20:48agrotis

αυτο ειναι το λιγοτερο ακομη δεν εχουν παρει δικαιωματα απο το αποθεμα οι νεοι αγροτες ενω τους εχει μειωθει το πριμ πρωτης εγκαταστασης κατα 50% κυριολεκτικα τους καταστρεψαν οικονομικα κ ηθικα ακομη κινδυνευουν να μεινουν εκτος νεας καπ επειδη δεν ειχαν κατοχυρωσει δικαιωματα τη χρονια αναφορας ενας σοβαρος εισαγγελεας δεν υπαρχει σ αυτη τη χωρα να ασχοληθει μ αυτο το προγραμμα?δε μπορει να καταστρεφουν χιλιαδες νεους κ να μη συμβαινει τιποτα αυτοι στο υπουργειο ειναι αχρηστοι εντελως

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία