BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Απλήρωτοι οι Νέοι Αγρότες

Με ρυθµό που αντιστοιχεί σε τέσσερις Νέους Αγρότες την ηµέρα γίνονται οι πληρωµές της β΄ και γ΄ δόσης του πριµ πρώτης εγκατάστασης από το πρόγραµµα που προκηρύχθηκε το 2010. Συνολικά, έχουν πάρει την ενίσχυση που τους αναλογεί µόνο το 22% των 8.500 δικαιούχων του προγράµµατος µέσα σε ένα διάστηµα περίπου 18 µηνών.

Απλήρωτοι οι Νέοι Αγρότες

1
1
Μιλώντας στην Agrenda, οι νέοι άνθρωποι που επένδυσαν στη γεωργία αναφέρονται µε πικρία για το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «άλλα λέει κι άλλα κάνει». Κι ενώ διανύουν τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της αγροτικής τους εκµετάλλευσης, µε όλες τις δυσκολίες που µπορεί να έχει ένας νέος επαγγελµατίας, αυτή τη στιγµή πολλοί δεν έχουν να ξεπληρώσουν τα χρέη στους γεωπόνους για να τους δώσουν πίστωση για τα εφόδια της νέας καλλιεργητικής περιόδου. Άλλοι, µας λένε, δεν έχουν να πληρώσουν τη ∆ΕΗ κ.ο.κ.: «Κι αφού τη µία λένε Χριστούγεννα, την άλλη λένε τέλος Φλεβάρη και τώρα έχουµε φτάσει στο Πάσχα, το πιο έντιµο θα ήταν να µας πούνε στ’ αλήθεια πότε θα πληρώσουν τη β΄ δόση - σε ένα-δύο χρόνια, για να ξέρουµε κι εµείς»

∆ικαιολογίαΑπό τη µία δικαιολογία στην άλλη, οι αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκουν τρόπους να καθυστερούν τις πληρωµές. Τελευταία φορά αναφέρθηκε ως δικαιολογία από υπηρεσιακά χείλη ότι καθυστερούν οι επιτόπιοι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι απαραίτητοι για να γίνει η πληρωµή. Όµως, η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων έχει υποβάλει τα χαρτιά που χρειάζονται από το καλοκαίρι του 2013.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-04-2014 22:04GIORGOS.

EXOYME KANEI KAI TOYS EPITOPIOYS ELENXOYS .NA TO JEROYN .APO TON OPEKEPE.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία