BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Για τέλος Αυγούστου πάει η πληρωμή της Ολοκληρωμένης στα τεύτλα

Στους λογαριασμούς τους περί τα τέλη Αυγούστου θα βρουν τα χρήματα της ολοκληρωμένης διαχείρισης του 2012 και του 2013 οι καλλιεργητές ζαχαρότευτλων, σύμφωνα με τη δέσμευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Μόσχου Κορασίδη, όπως ανακοίνωσε στους τευτλοπαραγωγούς με τους οποίους είχε συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ Λάμπρος Χαραλάμπους.

Κερδισμένοι φέτος οι παραγωγοί που επέλεξαν να καλλιεργήσουν τεύτλα

0
0

Ωστόσο, καλά γνωρίζοντες τη διαδικασία των πληρωμών αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες ΔΑΟΚ οι αιτήσεις ένταξης (και όχι πληρωμής) στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης του 2012, ενώ αυτές τις μέρες οι παραγωγοί κάνουν αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να μπει ο αντίστοιχος κωδικός παράλληλης δράσης για την ολοκληρωμένη του 2013.

Αυτό σημαίνει ότι πριν την πολυπόθητη πληρωμή προηγούνται τα εξής:

1. Πρέπει οι ενταγμένοι παραγωγοί να υπογράψουν συμβάσεις για την εν λόγω δράση στις αρμόδιες ΔΑΟΚ.

2. Να ανοίξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων πληρωμής για να γίνουν οι αιτήσεις για τα έτη 2012 και 2013.

3. Μετά τις ηλεκτρονικές αιτήσεις και μέσα σε 30 μέρες να κατατεθούν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά στις κατά τόπους ΔΑΟΚ.

4. Οι ΔΑΟΚ θα προβούν σε διοικητικούς ελέγχους των φακέλων  και θα στείλουν αντίστοιχες καταστάσεις πληρωμής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

5. Τέλος, αφού ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραλάβει τις καταστάσεις αυτές θα προχωρήσεις σε δειγματοληπτικούς διασταυρωτικούς ελέγχους και μόλις ολοκληρωθούν αυτοί, θα προχωρήσει σε πληρωμές.

Από την πλευρά του, στην παρέμβασή του προς η διοίκηση της ΕΒΖ ο πρόεδρος του συλλόγου μηχανατόρων Λάρισας Παύλος Μπογιαννίδης σημείωσε πως οφείλουν οι αρμόδιοι της ΕΒΖ να πιέσουν προς τους αρμοδίους του ΥπΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να δοθούν, επιτέλους, στους δικαιούχους τα χρήματα από την Ολοκληρωμένη Διαχείριση του 2012 και του 2013, διότι κάτι τέτοιο θα διευκολύνει και τη βιομηχανία.  «Αν πάρουμε έγκαιρα τα οφειλόμενα από την Ολοκληρωμένη Διαχείριση θα είναι μια μεγάλη ανάσα για όλους τους παραγωγούς και ενδεχομένως να χρειαστεί να βγάλει από το ταμείο της η βιομηχανία ένα μικρότερο ποσό για την προκαταβολή», τόνισε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία