BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πάει για τον Οκτώβρη η δεύτερη δόση για τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο

Μέσα στον Οκτώβριο τοποθετείται αρµοδίως η πληρωµή της δεύτερης δόσης του αγροτικού πετρελαίου στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καµία επίσηµη ανακοίνωση για το ύψος των χρηµάτων που αναµένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους. Να σηµειωθεί ότι η πληρωµή της πρώτης δόσης, µε ποσό 53 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών έγινε στα µέσα Μαΐου και αφορούσε 385.000 αγρότες.

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου

1
1

Ωστόσο, τα χρήµατα αυτά ήταν µόλις το 1/3 του συνολικού ποσού που έλαβαν οι παραγωγοί την προηγούµενη χρονιά, χωρίς να ακολουθήσει κάποια διόρθωση µε συµπληρωµατική πληρωµή από το υπουργείο Οικονοµικών. Αυτό σηµαίνει ότι αν η δεύτερη δόση είναι ισόποση, τότε µιλάµε για µείωση της επιστροφής κατά 32% από πέρυσι, κάτι που δεν θεωρείται απίθανο, µε δεδοµένο ότι έχει υπογραφεί και δηµοσιευτεί στο ΦΕΚ σχετική ΚΥΑ, η οποία προβλέπει µειωµένο συντελεστή κατά 32,5% µε βάση τον οποίο γίνεται ο υπολογισµός της επιστροφής του αγροτικούς πετρελαίου (δηλαδή 0,264 ευρώ ανά λίτρο).

Νιτρορύπανση: Την υπογραφή της σχετική ΚΥΑ από τα υπουργεία Οικονοµικών και Αγροτικής Ανάπτυξης περιµένει η νιτρορύπανση, προκειµένου να αρχίσουν οι πληρωµές για τους δικαιούχους του 2012,σύµφωνα µε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι καταστάσεις έχουν ήδη σταλεί στις κατά τόπους ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, οι υπάλληλοι των οποίων προχωρούν στους διασταυρωτικούς ελέγχους των καταχωρηθέντων στοιχείων, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, την περασµένη εβδοµάδα. Ωστόσο, το αρχικό χρονοδιάγραµµα –όπως διαβεβαίωναν οι αρµόδιοι του υπουργείου- για πληρωµή των νιτρικών του 2012 µέχρι το ∆εκαπενταύγουστο και του 2013 µέχρι τις 20 Αυγούστου φαίνεται να βαίνει στις καλένδες.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-08-2014 16:05grigoris

ola ta miosan mon oforous kserou na bazoun na doume ti forous tha plirosoume fetos etsi pou mas kanan den tha paroun oute miso ebro

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία