BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Καθυστέρηση - εμπαιγμός στην πληρωμή της ολοκληρωμένης στα τεύτλα

Για το ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση και τα ακριβή «γραφειοκρατικά κολλήματα» που πάνε πίσω την πληρωμή της ολοκληρωμένης 2012 στα ζαχαρότευτλα, ερωτήθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Θωμά Ψύρρα, μιλώντας o ίδιος παράλληλα για «εμπαιγμό» εκ μέρους της κυβέρνησης.

Καθυστέρηση - εμπαιγμός στην πληρωμή της ολοκληρωμένης στα τεύτλα

3
0

Σύμφωνα με το βουλευτή παρά το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ δεσμεύτηκε για την καταβολή στους τευτλοπαραγωγούς των οφειλομένων, ακολουθείται μια παρελκυστική διαδικασία που μεταθέτει την υπεσχημένη πληρωμή διαρκώς: από τον περασμένο Απρίλιο, στον περασμένο Ιούνιο και τώρα στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα προσθέτει πως η μετάθεση της πληρωμής δημιουργεί στους παραγωγούς την εντύπωση του εμπαιγμού μια και η συγκομιδή ξεκινάει 2 Σεπτεμβρίου, καθώς μέχρι σήμερα (τέλη Αυγούστου) οι παραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας με αποτέλεσμα  χωρίς τα χρήματα αυτά να μην μπορούν να ξεκινήσουν την καμπάνια.

Οπότε και ερωτάται ο  κ. Υπουργός:

Ποια είναι ακριβώς τα γραφειοκρατικά κωλύματα που εμποδίζουν την καταβολή των οφειλομένων; 

Ποιοι ευθύνονται για την καθυστέρηση;

Γιατί δεν υλοποιούνται αμέσως οι υπογεγραμμένες αποφάσεις για την απλοποίηση και την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής των ενισχύσεων στους παραγωγούς και για την πληρωμή ενισχύσεων σε νέους δικαιούχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία