BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Νοέμβριος με πληρωμές βιοκαλλιεργητών

Στις αρχές του επόµενου µήνα τοποθετεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις πληρωµές του προγράµµατος βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου μαζί με το ειδικό ένθετο γι α τα δικαιώματα βοσκοτόπων.

Νοέμβριος με πληρωμές βιοκαλλιεργητών

2
0

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι σχετικοί φάκελοι των δικαιούχων (διετείς παράτασεις και πενταετίες), έχουν πάρει το δρόµο για τις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής. Οι επίµονοι έλεγχοι  για τα  βοσκοτόπια «καθαρίζουν» τις πληρωµές των βιο-κτηνοτρόφων.

Την ίδια ώρα, διαβάστε αποκλειστικό δημοσίευμα για τις πληρωμές, σύμφωνα με το οποίο αρχές του µήνα έρχεται το τσεκ, ενώ έπεσε η εξισωτική. Το πρώτο δεκαήµερο του Νοεµβρίου αναµένεται η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ στους λογαριασµούς των δικαιούχων µπήκαν ήδη ποσά της εξισωτικής του 2013, ύψους 28 εκατ. ευρώ.

Μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας Agrenda, ο ελαιοπαραγωγός Ανδρέας Κουλετάκης αποκαλύπτει τα µυστικά για παρθένο ελαιόλαδο µε µηδέν οξύτητα. Την ίδια ώρα οι τιµές του προϊόντος δείχνουν να παίρνουν την ανιούσα, ελέω των ισπανικών απωλειών παραγωγής.

Ακόμα, διαβάστε τα τελευταία νέα για την αγορά βαμβακιού, το οποίο φεύγει από το χωράφι στα 40 λεπτά. Όπως θα ενημερωθείτε, καµιά βοήθεια την εβδοµάδα που πέρασε από τη διεθνή αγορά για το βαµβάκι. Με τη χρηµατιστηριακή τιµή στα 63,56 σεντς η λίµπρα και το δολάριο στα 1,27628 δεν υπάρχει φως για το σύσπορο. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda, λίγα τα βαγόνια για το Πλατύ. Μόλις 8 βαγόνια µε τεύτλα, αντί για 30-40 που απαιτούνται, φεύγουν ηµερησίως από τη Λάρισα για το Πλατύ, µε τους παραγωγούς να ανησυχούν για ποιοτική υποβάθµιση.

Επίσης, απαρέγκλιτα θα εφαρµοστεί ο νόμος 4015/11 για τους συνεταιρισµούς ξεκαθάρισε ο Κουκουλόπουλος, στη συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα όσα διημείφθησαν εκεί.


Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Επικαιρότητα

• Περισσεύει η ποιότητα, λείπει η κρίσιµη όµως µάζα από το ελληνικό µέλι σελ. 10

• Aπό 20 Οκτώβρη έως 19 ∆εκέµβρη φέτος η αποστακτική περίοδος σελ. 11

 

Οικονομία

• Εγένετο Αγροτικό Κέντρο Καινοτοµίας και Επιχειρηµατικότητας Κρήτης σελ. 53

• Ποιοι είναι οι ισχύοντες συντελεστές της φορολογίας για τους αγρότες σελ. 24

 

Επενδύσεις

• Συνεργασία µε τον δανικό κολοσσό DLG στον ορίζοντα για την ΕΛΒΙΖ σελ. 34

• Νέο παγκόσµιο ρεκόρ για τη ναυαρχίδα των θεριζοαλωνιστικών της NH σελ. 18

 

Εμπορεύματα

• Πλεονέκτηµα για το ελληνικό ακτινίδιο το κενό στην παγκόσµια παραγωγή σελ. 36

• Τους νόµους προσφοράς και ζήτησης θα αλλάξει ο Έµπολα, λένε οι αναλυτές σελ. 22

 

Editorial

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλαδή ο Οργανισµός Πληρωµών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισµού και Εγγυήσεων, είναι ο Ελληνικός Οργανισµός πληρωµών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί από το 2001 υπέρ του δηµοσίου συµφέροντος και εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ως Οργανισµού Πληρωµών είναι να καταβάλλει έγκαιρα, σωστά και µε διαφάνεια τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την ΕΕ στον γεωργικό τοµέα». Το παραπάνω κείµενο βρίσκεται αναρτηµένο στην ιστοσελίδα του εν λόγω Οργανισµού, περιγράφει τα χαρακτηριστικά και το ρόλο του και συνιστά ευχής έργον η ευόδωση του σκοπού του.

Πόσες χαµένες αγροτοώρες δικαιούχων κοινοτικών ενισχύσεων, θα κερδίζονταν κάθε µέρα, αν ο εν λόγω Οργανισµός επιτελούσε το έργο του; Τι οικονοµικά οφέλη και πόση επιπλέον ρευστότητα θα αποκόµιζαν οι αγροτικές επιχειρήσεις, αν, τα χρήµατα αυτά έφταναν στην ώρα τους στους δικαιούχους; Κι ακόµα, τι δυνατότητες καλύτερου προγραµµατισµού των αγροτικών εκµεταλλεύσεων θα απελευθέρωνε η δυνατότητα των συντελεστών να γνωρίζουν από την αρχή της χρονιάς, πότε θα εισπράξουν τα ποσά και ποιο θα είναι το ακριβές ύψος τους;

Ο λόγος για τα αυτονόητα. Και µιλάµε γι’ αυτά, επειδή, το υπάρχον πολιτικό σύστηµα θέλησε και συνεχίζει προφανώς να θέλει, παρά την οικονοµική καταιγίδα που βίωσε ο τόπος, οι εν λόγω πληρωµές να αποτελούν πεδίο πελατειακών σχέσεων, κοµµατικής συναλλαγής και πολιτικής εκµετάλλευσης. Επειδή, τον πρώτο λόγο σ’ αυτό τον Οργανισµό έχουν οι πολιτευτές! Επειδή κάποιοι αξιόλογοι τεχνοκράτες εκδιώχθηκαν άρον – άρον. Έτσι όµως δεν γίνεται χωριό!            

Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία