BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

«Παράνομη η παρακράτηση του ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές ΦΠΑ και πετρελαίου»

Πέρα από κάθε λογική και νομιμότητα χαρακτηρίζουν την παρακράτηση όλου του ποσού του ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και προκαταβολικά από τα ποσά των κάθε λογής επιστροφών 24 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

0
0

Οι βουλευτές (με επικεφαλής τη βουλευτή Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή), σημειώνουν  επίσης ότι η παρακράτηση στερείται λογικής ειδικά καθώς η κυβέρνηση έφερε πρόσφατα προς ψήφιση την πολυαναμενόμενη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Οι 24 βουλευτές καλούν τους Υπουργούς να παύσουν τέτοιου είδους πρακτικές και να επιστρέψουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τα ποσά, που τους αφαιρέθηκαν.

Αναλυτικά η ερώτηση αφορά:

1ον. Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τριών μηνών στη διαδικασία επιστροφής του ΦΠΑ προς τους δικαιούχους και ειδικά του φόρου πετρελαίου προς τους αγρότες, για τους οποίους είναι ένα αναγκαίο έσοδο προγραμματισμού της αγροτικής τους παραγωγής και

2ον. Την παράνομη και πέραν κάθε λογικής παρακράτηση όλου του ποσού του ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και προκαταβολικά από τα ποσά των κάθε λογής επιστροφών τη στιγμή μάλιστα, που η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση την πολυαναμενόμενη και γενναία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κ. Αραμπατζή μάλιστα κατά την ομιλία της σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την Τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα απευθύνθηκε στον κ. Χαρδούβελη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κύριε Υπουργέ, τα λάθη του ΕΝΦΙΑ, δυστυχώς τελειωμό δεν έχουν. Είναι να μην ξεκινήσει κάτι στραβά, που λέει και ο λαός.

Και αναφέρομαι στη δυσάρεστη έκπληξη, που αντιμετώπισαν χιλιάδες συμπολίτες μας, όταν πήγαν να εισπράξουν επιστροφή ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος, φόρο πετρελαίου οι αγρότες, τα εκλογικά τους επιδόματα οι δημοτικοί υπάλληλοι διαπιστώνοντας ότι οι εφορίες είχαν παρακρατήσει το σύνολο του ΕΝΦΙΑ, αυτού, που με ευνοϊκή Τροπολογία ρυθμίσαμε σε έξι δόσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2015.

Είναι απαράδεκτα αυτά κ. Υπουργέ, δεν δικαιολογούνται ύστερα απ΄ τις παλινωδίες του ΕΝΦΙΑ, γι’ αυτό και 24 συνάδελφοι από τη Ν.Δ. σας καλούμε να επιληφθείτε αμέσως!»

 

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Κοντογιάννης Γιώργος, Καράμπελας Ιωάννης, Τζαμτζής Ιορδάνης, Αντωνίου Μαρία, Μακρή Θεοδώρου Ελένη, Παύλος Βογιατζής, Καραμανλή Άννα, Βλαχογιάννης Ηλίας, Σκόνδρα Ασημίνα, Μανδρέκα Ασπασία, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ταμήλος Μιχαήλ, Μιχελάκης Ιωάννης, Καρανάσιος Ευθύμιος, Γεώργιος Γεωργαντάς, Διονύσης Σταμενίτης, Κοψαχείλης Τιμολέων, Κοντός Αλέξανδρος, Σενετάκης Μάξιμος, Κεφαλογιάννης Γιάννης, Γκιουλέκας Κωνσταντίνος, Γιώργος Δεικτάκης και Υψηλάντης Νικόλαος.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία