BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Σύσκεψη ΕΑΣ Ξάνθης και ΠΑΣΕΓΕΣ για την καταβολή των υπόλοιπων ενισχύσεων

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ ΕΑΣ Ξάνθης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΣ Ξάνθης και αναφορικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που στέκονται τροχοπέδη στην καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων για το έτος 2014, σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Σύσκεψη  ΕΑΣ Ξάνθης και ΠΑΣΕΓΕΣ για την καταβολή των υπόλοιπων ενισχύσεων

1
0

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη της ΠΑΣΕΓΕΣ: ο Αντιπρόεδρος Σκιαδάς Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Μπαρλιάς και ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κολυβάς. Αντίστοιχα από πλευράς της ΕΑΣ Ξάνθης παρευρέθηκε ο Προέδρος Χατζηελευθεριάδης Κωνσταντίνος και μελών του Δ.Σ. καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες

Κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τους αρμόδιους παράγοντες του ΥπΑΑΤ, του ΟΠΕΚΕΠΕ και της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ δρομολογήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ούτως ώστε το συντομότερο δυνατόν να καταβληθούν οι Ενισχύσεις που υπολείπονται σε Κτηνοτρόφους (Ενιαία Ενίσχυση-Εξισωτική) καθώς επίσης και το υπόλοιπο από τη δεύτερη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης   σε Καπνοκαλλιεργητές και σε όσους αγρότες δεν έχουν πληρωθεί το σύνολο της Ενίσχυσης.

Επίσης, δεδομένου ότι επίκειται συμπληρωματική πληρωμή για την εξισωτική 2014, μόλις αυτή περαιωθεί θα υπάρχει δυνατότητα διορθώσεων και αποσφαλμάτωσης από την ΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (που είναι ο αναγνωρισμένος Φορέας Β΄ΟΣΔΕ ) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να πραγματοποιηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι υπολειπόμενες πληρωμές στους Δικαιούχους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα προηγήθηκε παρέμβαση του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και το συντομότερο να καταβληθούν οι παραπάνω ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους, καπνοκαλλιεργητές και αγρότες, αλλά δυστυχώς η προεκλογική περίοδος, καθυστέρησε την επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία