BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

«Κουτσουρεμένη» η επιστροφή του πετρελαίου, μετά τους συμψηφισμούς

Το «πράσινο φως» για την –«σταδιακή», όπως αναφέρεται- πληρωμή της δεύτερης δόσης της επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες έχει ανάψει από την περασμένη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Κι άλλη αναμονή για την τρίτη δόση του πετρελαίου

1
2

Ωστόσο, ήδη από τον Νοέμβριο του 2014 με άλλη εγκύκλιό της είχε επιβεβαιώσει ότι οι επιστροφές του αγροτικού πετρελαίου –όπως κα του ΦΠΑ – θα περνούσαν πρώτα από την… κρησάρα των παρακρατήσεων για χρέη προς τον ΟΓΑ αλλά και για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία.

Yπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχε εκδώσει το Νοέμβριο η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων:

• Για τη διενέργεια συμψηφισμών θα χρησιμοποιείται η βάση δεδομένων Ασφαλιστικών Οφειλών στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

• Τα αιτήματα συμψηφισμού οφειλών στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης θα υποβάλλονται προς την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., κεντρικά από τη ΔΗΛΕΔ και στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα επιστρέφει εντός 3 ημερών.

• Αν το αίτημα συμψηφισμού υποβληθεί από τις Δ.Ο.Υ. ή τα Ελεγκτικά Κέντρα, το αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα επιστρέφεται σε πραγματικό χρόνο(online).

• Μετά τον συμψηφισμό και εφόσον υπάρχει υπόλοιπο φόρου προς επιστροφή, αυτή θα γίνεται αμέσως και χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν υπάρχει αδυναμία χρήσης της εφαρμογής της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., η επιστροφή των φόρων θα μπορεί να γίνεται με χορήγηση «Βεβαίωσης μη οφειλής» ή έντυπης ασφαλιστικής ενημερότητας από τον αρμόδιο Οργανισμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

02-02-2015 20:50koula theodosiadou

kai ston nomo evrou to idio .telika tha paroume ta xrimata? as rotisei kapoios apo tin agronews

Απάντηση

30-01-2015 13:52Σταύρος

είναι μεγάλο ψέμα ότι πληρώθηκε το αγροτικό πετρέλαιο τουλάχιστον στον νομό Ρεθύμνου από έγκυρες πηγές έγινε επιλεκτική πληρωμή και μόνο στη β.ελλαδα αναφέρω σε άτομα που δεν έχουν οφειλές

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία