BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

∆εν πληρώθηκαν 7.000 αγρότες το 30% των µεταβιβάσεων στο τσεκ του 2014

Απλήρωτοι για το 30% του τσεκ που αφορούσε κάποια µεταβίβαση ή αγοραπωλησία τον περασµένο Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο εµφανίζονται περίπου 7.000 παραγωγοί, καθώς η ισχύς της βεβαίωσης που αποδεικνύει ότι είναι κατά κύριο επάγγελµα αγρότες έληξε στις 30/11/2014 ή στις 31/1/2015, ενώ δεν λειτουργεί και η διαδικτυακή εκτύπωση.

∆εν πληρώθηκαν 7.000 αγρότες το 30% των µεταβιβάσεων στο τσεκ του 2014

1
1

Αυτό σηµαίνει ότι µπορεί η µεταβίβαση να ολοκληρώθηκε κανονικά, χωρίς πρόστιµο, όµως στην πληρωµή της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 διαπιστώθηκε ότι οι αγρότες αυτοί δεν πληρώθηκαν το 30% της µεταβίβασης από τα ποσά που δικαιούνταν, καθώς τότε στο ηλεκτρονικό σύστηµα δεν εµφανίζονταν να είναι κατά κύριο επάγγελµα αγρότες.

Σήµερα, λοιπόν, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν  στην εφημερίδα Agrenda, εκατοντάδες αγρότες ψάχνουν απεγνωσµένα τους λογιστές τους, για να ξαναπροµηθευτούν τα έγγραφα που απαιτούνται (πχ. Ε1, Ε9, δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης 2014, βιβλιάρια τράπεζας, αποδεικτικά αποζηµιώσεων ΕΛΓΑ κ.λπ.), τα οποία πρέπει να επαναϋποβάλλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, µαζί µε την υποχρεωτική συνέντευξη.

Κατόπιν, ο αγρότης πηγαίνει την αίτηση στο ΚΕΠΠΥΕΛ, όπου δίνει δεύτερη συνέντευξη και ο υπάλληλος ανοίγει τη σχετική ηλεκτρονική εφαρµογή του υπουργείου, στην οποία καταχωρεί τα στοιχεία του αγρότη, για να του δώσει τελικά το αποδεικτικό που ζητά.

Στη συνέχεια, το πάει ξανά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειµένου να καταχωρηθούν τα ίδια στοιχεία και στο σύστηµα του Οργανισµού, για να παραλάβει εντέλει ο ενδιαφερόµενος τη βεβαίωση ότι είναι κατά κύριο επάγγελµα αγρότης. Πρόκειται για µια χρονοβόρα, δαιδαλώδη και ανούσια γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία θα είχε λυθεί αν είχε απλά δοθεί µια παράταση ως τις 31 Μαρτίου.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-02-2015 20:19Σωτήρης

Get your facts right. 1) Την εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών την κάνει ο παραγωγός μόνος του (και αν δεν μπορεί/δεν ξέρει/δεν θέλει) την κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, βάσει των στοιχείων που θα προσκομίσει (Ε1, εκκαθαριστικό, ταυτότητα, ασφάλεια). Το ΚΕΠΠΥΕΛ επικυρώνει την καταχώρηση και σφραγίζει τη εκτύπωση της βεβαίωσης. 2). Φυσικά και δουλεύει η δικτυακή εκτύπωση! 3) Αν είχε δωθεί η παράταση, πως θα είχε λυθεί η παραπάνω διαδικασία;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία