BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μας ξέχασε ο Αποστόλου λένε οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

Τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την απουσία των κτηνοτρόφων από το πλάνο των πληρωμών που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου εξέφρασαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Θεσσαλίας.

1
0

Σε επιστολή της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, που υπογράφει ο πρόεδρός της Νίκος Παλάσκας επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Με την παρούσα επιστολή μας, σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις πρόσφατες δηλώσεις σας σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών από όπου απουσιάζουν οι κτηνοτρόφοι.

Κύριε Υπουργέ, μετά την σύντομη συνάντηση που είχαμε μαζί σας, μας δηλώσατε την βούληση σας, ότι θα στηρίξετε την κτηνοτροφία στα σημεία τα οποία νοσεί.

Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα ο κλάδος της κτηνοτροφίας περιμένει να εισπράξει ένα μεγάλο ποσό από την εξισωτική του 2013 και ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό από την εξισωτική του 2014. Ακόμη υπάρχουν χρηματικά υπόλοιπα από την ενιαία ενίσχυση προηγούμενων ετών και τρία ολόκληρα χρόνια 2012-2013-2014 απλήρωτη η βιολογική κτηνοτροφία.

Εκτός από μια μικρή αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου για τον καταρροϊκό πυρετό στις εξαγγελίες σας, δεν είδαμε καμία πρόθεση να σταθείτε στον Έλληνα κτηνοτρόφο που καθημερινά θυσιάζεται για να κρατήσει ζωντανή την κτηνοτροφική του μονάδα, με τα χίλια μύρια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Ζητήσαμε από σας να ξεκαθαρίσετε το θέμα της κακής και λάθος διαχείρισης των βοσκοτόπων άμεσα, το οποίο είναι η αιτία που τόσοι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους.

Ο πράξεις σας δείχνουν ότι δεν είστε αποφασισμένος να βάλετε βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο και αυτό αποτελεί καταστροφή για όλο τον κτηνοτροφικό κλάδο.

Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι έχουν να κάνουν με ζωντανά, τα οποία πρέπει να τραφούν για να μπορέσουν να δώσουν απόδοση σε γάλα και κρέας. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα για να μπορούν να χορταίνουν και να επιβιώνουν με υποσχέσεις και καλά λόγια.

Θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας για το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας. Είμαστε άνθρωποι της παραγωγής και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι πρέπει να γίνει στην πράξη για να επιβιώσει η κτηνοτροφία που αποτελεί πυλώνα στήριξης της γεωργίας στην χώρα μας. Απαιτούμε να μας ακούσετε, δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο απλοί θεατές της ολοκληρωτικής καταστροφής μας.

Ζητούμε να σταματήσετε να μας αποφεύγετε, διότι οι καταστάσεις που ζούμε στην παρτίδα μας δεν επιτρέπουν να χαθεί η κτηνοτροφία η οποία και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις έσωσε τον ελληνικό λαό. Ζητούμε μια καθαρή απάντηση, τα ψέματα έχουν τελειώσει.

Τι προτίθεστε να κάνετε για την κτηνοτροφία που αιμορραγεί

Αναλάβετε τις ευθύνες σας και στηρίξτε τους Έλληνες κτηνοτρόφους που κάθε μέρα μειώνονται».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία