BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Άμεσα πληρωμή για βιολογικά του 2013 βλέπει ο Γελαλής

«Παρακολουθώ από κοντά το πρόβλημα των ενισχύσεων της βιολογικής γεωργίας και είμαι πεπεισμένος πως πολύ σύντομα θα εκταμιευτούν οι ενισχύσεις βιολογικής γεωργίας του έτους 2013» απάντησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Γελαλής στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών Γιώργο Μανώλη, με τον οποίο συναντήθηκε.

Άμεσα πληρωμή για βιολογικά του 2013 βλέπει ο Γελαλής

0
0

Ο κ. Μανώλης ζήτησε την παρέμβαση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Γελαλή σε κυβερνητικό επίπεδο, ώστε να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις της βιολογικής γεωργίας τουλάχιστον για τα έτη 2013 και 2014, τονίζοντας ότι η μεγάλη αυτή καθυστέρηση στην εξόφληση των δικαιούχων παραγωγών έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς αφού αναγκάζονται να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους (πιστοποιήσεις προϊόντων, σύμβουλοι, καλλιέργεια κλπ), χωρίς να λαμβάνουν την ανάλογη ενίσχυση.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του γραμματέα στην Αθήνα, με τον κ. Μανώλη να αναφέρει ότι «υπάρχει ο κίνδυνος να έλθει η απαξίωση του θεσμού, η οποία με μεγάλη πιθανότητα θα οδηγήσει στην αποτυχία της συγκεκριμένης δράσης».

Ο ίδιος, επίσης, ζήτησε τη συνδρομή του κ. Γελαλή για έργα που αφορούν το Δήμο Τεμπών, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτική ανάπτυξη 2007 – 2013 και τα εναπομείναντα τέσσερα έργα που έχουμε υποβάλει, σαν δήμος, στα μέτρα 321 και 322 του άξονα 3 του εν λόγω προγράμματος.

Για τα έργα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2007 – 2013, ο κ. Γελαλής υποσχέθηκε ότι κάνει παρέμβαση στον αρμόδιο αναπληρωτή γενικό γραμματέα Χαράλαμπο Κασίμη, ώστε να ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα του δήμου Τεμπών, στο εν λόγω πρόγραμμα.

Επίσης ενημέρωσε τον κ. Μανώλη για τις δραστηριότητες που ενισχύονται από το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014 - 2020 και ότι η δημοσίευση των προσκλήσεων ενδιαφέροντος θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τέλος καλοκαιριού.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία