BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πονοκέφαλος στη Βάθη άδεια ταμεία και φόροι

Στην «κινούµενη άµµο» του αυτόνοµου πλέον υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επέστρεψε ο Βαγγέλης Αποστόλου, µετά την επανεκλογή ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεµβρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

Πονοκέφαλος στη Βάθη άδεια ταμεία και φόροι

2
0
Μαζί του ως υφιστάµενο, αναπληρωτή θα έχει το Σερραίο Μάρκο Μπόλαρη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  στην Α’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, µε τον οποίο θα κληθούν να διαχειριστούν ένα από τα πιο «καυτά» χαρτοφυλάκια, δεδοµένου ότι τα δύσκολα µέτρα για τους αγρότες είναι µπροστά, περιθώρια για καθυστερήσεις δεν υπάρχουν και οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει

Αποκλειστικό δισέλιδο αφιέρωμα στην Agrenda για την αγορά βαμβακιού, οι τιμές του οποίου έπιασε τα 47 λεπτά ήδη στην αλάνα. Χτυπήµατα µεταξύ εκκοκκιστών δίνουν ώθηση στις τιµές παραγωγού για το βαµβάκι. Τα 50 λεπτά δεν είναι µακριά, καθώς ο ∆οντάς πληρώνει ήδη 47 λεπτά σε αλάνα στη Βοιωτία. Κατά τα λοιπά, τα χρηµατιστήρια δεν βοηθούν, οι Τούρκοι κλώστες δεν έχουν κάνει ακόµα την εµφάνισή τους, ενώ ο καιρός βοηθάει την... καραµέλα.

Ακόμα μάθετε από τη σαββατιάτικη εφημερίδα όλες τις εξελίξεις για τις πληρωμές. Μπορεί να επέστρεψε στη Βάθη ο Αποστόλου με υποσχέσεις για σφιχτό χρονοδιάγραμμα πληρωμών μέσα στον Οκτώβριο και όσο το δυνατόν γρηγορότερη πληρωμή του τσεκ, ωστόσο, αν δεν αποκατασταθεί η τάξη στα δημοσιονομικά, για να γεμίσουν τα ταμεία, οι πληρωμές θα γίνονται με το σταγονόμετρο. Για την ώρα, δείχνουν να ξεκολλάνε τα βιολογικά του 2012, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι. Στην αναμονή ακόμα οι κτηνοτρόφοι.

Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις στα βοσκοτόπια. Όπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, παράθυρο ν’ αυγατίσουν οι επιλέξιμες βοσκήσιμες γαίες και να μη χαθούν οι επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων άνοιξε ο Δημήτρης Μελάς, κατά το σύντομο πέρασμά του από τη Βάθη, με δανεικές επιφάνειες από τον Β’ Πυλώνα. Το μπαλάκι πλέον πέρασε στα χέρια του Βαγγέλη Αποστόλου, που καλείται να θέσει το ζήτημα στους Ευρωπαίους, με μεγάλες πιθανότητες αποδοχής. 

Διαβάστε, επίσης, για τον καπνό, που τελειώνει και στην Ελασσόνα. Μετά την ακριτική Ροδόπη, και στην Ελασσόνα η καπνοκαλλιέργεια γίνεται δύσκολη υπόθεση µε βάση το διεθνές θεσµικό πλαίσιο.

 

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:

Επικαιρότητα

• Ξεκολλάνε οι πληρωµές της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

• Σκελετούς απ’ την ντουλάπα της ΕΒΖ θέλει να ξεθάψει ο έλεγχος της Lazard

 

Προγράμματα

• Στρεµµατική ενίσχυση για αγρότες που καλλιεργούν αβελτίωτες ποικιλίες

• Στην ενίσχυση των αυτόχθονων φυλών µπαίνουν και οι αρσενικοί χοίροι

 

Εμπορεύματα

• Χαµηλά οκταετίας στο καλαµπόκι της Ευρώπης βλέπουν οι αναλυτές

• Συνεχίζει την ανοδική πορεία της η ελληνική παραγωγή ακτινιδίων

 

Editorial

Το δις εξαµαρτείν ουκ ανδρός σοφού… και ο επανακάµψας στο στρατηγείο της πλατείας Βάθη, αυτεξούσιος πλέον, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα έχει στο εξής καµιά δικαιολογία, αν τα αποτελέσµατα της αγροτικής πολιτικής που θα εφαρµόσει δεν είναι αυτά τα οποία θα µπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής.

∆ασολόγος  ο ίδιος, χρόνια στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας και άνθρωπος που πέρασε όλη του τη ζωή µε ενδιαφέρον για την πορεία της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, έχει τώρα µια δεύτερη ευκαιρία από το καίριο πόστο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να βάλει σε σειρά όλα αυτά για τα οποία πάσχιζε µια ζωή, χωρίς κανένας να τον ακούει.

Μόνο που η δουλειά του υπουργού είναι κυρίως υπόθεση management, δηλαδή διοίκησης. Με δεδοµένο, µάλιστα, ότι η δηµόσια διοίκηση δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, η «οµάδα κρούσης» του υπουργικού γραφείου οφείλει να καλύπτει πολλά από τα κενά των αρµόδιων υπηρεσιών και την ίδια στιγµή να συνεργάζεται άψογα και αποτελεσµατικά µαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Agrenda δεν είναι εδώ για να υπαγορεύσει πώς θα ασκήσει τα καθήκοντά του ο υπουργός. Υποχρέωσή της είναι να µεταφέρει µε αυθεντικό τρόπο αυτά τα οποία περιµένουν οι αγρότες.

Ακόµα και µε την τελευταία τους επιλογή στην κάλπη, οι επαγγελµατίες του αγροτικού χώρου έδειξαν από τη µια να κατανοούν τις δηµοσιονοµικές δυσκολίες που αντιµετωπίζει η χώρα και από την άλλη να µην συγχωρούν τη συστηµατική άρνηση των εντολοδόχων να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης και να ασκήσουν πολιτική.

Κι όµως τα πράγµατα είναι απλά. Χρειάζονται καθαροί κανόνες αγοράς, διευκόλυνση της επιχειρηµατικότητας, άµεση καταβολή των κοινοτικών πόρων στους δικαιούχους και δίκαιο φορολογικό σύστηµα. Για όλα αυτά υπάρχει τρόπος, ακόµα κι αν οι συνθήκες επιβάλουν η αρχή να γίνει από το τέλος.

Agrenda

















Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία