BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πάει πίσω τις πληρωμές η παράταση στις ενστάσεις

«Δόθηκε παράταση έως την 1η Φεβρουαρίου για τις ενστάσεις όσων θεωρούν ότι αδικήθηκαν από την προσωρινή κατανομή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του 2015, ενώ η όποια παράταση θα καθυστερήσει και την πληρωμή των ενισχύσεων».

Πάει πίσω τις πληρωμές η παράταση στις ενστάσεις

0
2

Αυτό απάντησε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα της Βουλής, σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Θανάση Δαβάκη, για το πότε θα πληρωθούν όσοι δεν πήραν καθόλου βασική ενίσχυση για το 2015 μέχρι στιγμής, πότε θα καταβληθεί η πράσινη ενίσχυση και η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2015.

Ο υπουργός, στην απάντησή του, χωρίς βέβαια να δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών, σημείωσε τα εξής:  

-Το τελευταίο δίμηνο αιματοδοτήσαμε την ελληνική περιφέρεια με πάνω από 2 δισ. ευρώ αν προσθέσουμε και τα χρήματα που πλήρωσε ο ΕΛΓΑ.

-Εκ των πραγμάτων υπάρχουν προβλήματα από τη νέα ΚΑΠ

-Δώσαμε μία παράταση στις ενστάσεις για τα προσωρινά δικαιώματα μέχρι την 1η Φλεβάρη.

-Όποια παράταση δίνουμε στον χρόνο των ενστάσεων θα καθυστερήσει και το θέμα της πληρωμής.

-Άλλα 250 εκατ. ευρώ είναι προγραμματισμένα να πληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο, πράσινη ενίσχυση, εξισωτική κ.λπ.

-Γλιτώσαμε τα 320 εκατ. ευρώ προστίμων που είχαμε κάθε χρόνο. Αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να το λάβουνε σοβαρά και οι αγρότες.

Επιπλέον, στη δευτερολογία του ο κ. Αποστόλου συμπλήρωσε και τα παρακάτω:

-Το νοικοκύρεμα έχει γίνει. Προτεραιότητα είχαν τα πρόστιμα. Μετά θα γίνει η στελέχωση των υπηρεσιών. Τώρα έχουμε προτεραιότητα το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο:

1. Ανάπτυξη αγροτικού τομέα και διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στην ύπαιθρο

2. να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα προγράμματα

-Αυτή την ώρα οι αγρότες είναι σε κινητοποιήσεις. Ξέρω ότι σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται στο δρόμο πολλοί θερμόαιμοι και θα υπάρξουν υπερβολές, όπως στην Κομοτηνή. Θέλω όμως να υπενθυμίσω ότι όλοι υπερψήφισαν τη συμφωνία με τους εταίρους και η συμφωνία, δυστυχώς, το επικοινωνήσαμε και πριν τις εκλογές, έχει επιπτώσεις σε μερικά ζητήματα όπως το ασφαλιστικό. Όσον αφορά τις επιπτώσεις στο φορολογικό δεν υπάρχουν αυτά που διαδίδονται.

-Θέλουμε να μεγαλώσει η πίτα του αγροτικού χώρου, τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις θα προσπαθήσουμε σε σύντομο διάστημα να τις απαλύνουμε.

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

27-01-2016 17:51dimos

...πες Ιουνιο !!!...να πιασεις την σιγουρια........καλπύθρα!

Απάντηση

22-01-2016 16:32Ιωαννιδης Στυλιανος

Ως συνυθως μονο λογια και απο πραξεις τιποτα.Οι τυποι ειναι τελοιος ανικανοι,απαραδεκτοι,αναποτελεσματικη και επικινδυνοι.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία