BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Το βάρος των μέτρων για τους αγρότες λυγίζει και βουλευτές

Βαραίνει επικίνδυνα το φορτίο των μέτρων που μεταφέρονται στους αγρότες, εξέλιξη που δυσκολεύει όσο περνούν οι ώρες και τις αποφάσεις των βουλευτών της κυβέρνησης. Η δυστοκία των τελευταίων ωρών στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές έχει άμεση σχέση με το κλίμα που μεταφέρουν στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια οι βουλευτές της επαρχίας και καθιστά αμφίβολη τη θετική ψήφο της Βουλής στα επίμαχα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Το βάρος των μέτρων για τους αγρότες λυγίζει και βουλευτές

2
2

Το στίγμα της κατάστασης στην επαρχία έδωσε για μια ακόμη φορά ο μάχιμος αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας,  ο οποίος, μιλώντας ως εκπρόσωπος παραγωγικών φορέων στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές τόνισε «…αποσύρετε το ασφαλιστικό αν θέλετε να πάτε στα χωριά σας».

Όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση στον αγροτικό χώρο δεν δείχνει να εκτονώνεται ούτε μετά την πίστωση στους λογαριασμούς των αγροτών της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης. Κι αυτό γιατί, αφενός τα χρήματα ήταν λιγότερα απ’ αυτά που υπολόγιζαν οι αγρότες, αφετέρου οι αυτόματοι συμψηφισμοί των χρημάτων αυτών με αντίστοιχες υποχρεώσεις προς τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ και την εφορία, έφερε στη στιγμή τους λογαριασμούς στο κόκκινο.

«Οι ενισχύσεις πιστώθηκαν για να εισπράξουν τις απαιτήσεις τους το κράτος, οι τράπεζες και τα δημόσια ταμεία», δηλώνουν με οργή οι αγρότες που έσπευσαν το πρωί να δουν τι γίνεται με τους λογαριασμούς τους και δεν βρήκαν υπόλοιπο ούτε για… κοκορέτσι.  

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

27-04-2016 11:41Νασος

Αν δεν βγαινεις να κανεις αλλη δουλεια , Τελος .

Απάντηση

27-04-2016 00:12γιαννης

ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΝΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 27 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ 12000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΘΤΕ ΝΑ ΖΗΣΩ ΧΡΩΣΤΑΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΑ 3000 ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΠΑΕΙ 3200 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 900 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΗ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία