BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πάνε για Ιούνιο βιολογικά και νιτρικά 2012 και 2013

Την υπογραφή του συναρµόδιου υπουργείου Οικονοµικών προκειμένου οι σχετικές πιστώσεις να εγγραφούν στο Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων για να εξασφαλιστούν τα χρήµατα που θα καλύψουν τις εκκρεµότητες για τα βιολογικά, νιτρικά, αµειψισπορά, ολοκληρωµένη και λοιπά αγροπεριβαλλοντικά από το 2012 «περιµένει» η Βάθη, για να τρέξει τις σχετικές πληρωµές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφόρησε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μόνο στους φορείς για μεταβολές στις δηλώσεις ΟΣΔΕ

0
3

Μάλιστα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλους, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, εξηγεί ότι «προσπαθούμε όσο είναι δυνατό να το τακτοποιήσουμε και πιστεύουμε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 θα γίνει δυνατή η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους των υπολοίπων ετών του 2012-2013. Βεβαίως, εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2016 πρέπει να τελειώσουμε και με τις ενισχύσεις 2014 και 2015».

Επιπλέον, ο υπουργός σημειώνει ότι «βρισκόμαστε στη διαδικασία υπογραφής των σχετικών αποφάσεων για την πληρωμή των ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ γίνονται μερικές διαδικασίες για την έκδοση του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου και την εγγραφή των πράξεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να ακολουθήσει η σχετική εγκύκλιος πληρωμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στην ερώτησή του ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης, «για τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, συνολικά το ημερολογιακό έτος 2015 καταβλήθηκαν 778 εκατ. ευρώ, όμως τα αδιάθετα ποσά των μεταφερόμενων στη νέα προγραμματική περίοδο έργων ανέρχονται στα 952 εκατ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής. Συγκεκριμένα, οι ανειλημμένες υποχρεώσεις επιμερίζονται σε 185 εκατ. ευρώ για βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, 75 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα, 76 εκατ. ευρώ για τη στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, 117 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, 114 εκατ. ευρώ για τις υποδομές εγγείων βελτιώσεων, ενώ υπάρχουν ακόμα μικρότερα ποσά σε επιμέρους μέτρα».

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

25-05-2016 20:52giannhs

Apo otan Apo otan o syryza sthn exoysia olo ta biologika plhronoyne oyte to goifyri tis artas natane .

Απάντηση

06-05-2016 17:06george

Ζησε μαη μου να φας τρυφιλι και τον αυγουστο σταφυλι.

Απάντηση

04-05-2016 16:17Λάμπρος

Για ποια βιολογικά μιλάει? Θα μας δικαιώσουν εμάς που έχουμε κάνει ενστάσεις και αιτήσεις θεραπείας?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία