BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Ως τέλος Ιουνίου πληρώνονται ενστάσεις, αγρότες σε έλεγχο

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, που αποτελεί και την καταληκτική ημερομηνία όπως ορίζεται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, θα έχουν πληρωθεί την ενιαία ενίσχυση όσοι παραγωγοί βρίσκονται σε έλεγχο και όσοι έχουν υποβάλλει ενστάσεις.

Ως τέλος Ιουνίου πληρώνονται ενστάσεις, αγρότες σε έλεγχο

0
0

Αυτό απάντησε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, από το βήμα της Βουλής σε ερώτηση του Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις πολλών παραγωγών που βρίσκονται στον έλεγχο σχετικά με το κριτήριο του ενεργού αγρότη, εξετάζονται ακόμα. 

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης Κεγκέρογλου έχει ως εξής:

Είναι γνωστό ότι εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων και των άδικων μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση έχει αυξηθεί υπερβολικά το κόστος λειτουργίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και έχει περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα χρηματοδότησής τους, με αποτέλεσμα οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες που λόγω λαθών έχασαν τα οριστικά δικαιώματά τους και δεν έλαβαν άμεσες ενισχύσεις και 70.000 αγρότες που δεν έλαβαν άμεσες ενισχύσεις επειδή βρίσκονται σε διαδικασίες ελέγχων από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επειδή αυτοί οι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και η πληρωμή των ενισχύσεων αποτελεί για αυτούς ανάσα ζωής.

Ερωτάσθε  κ. υπουργέ:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξέτασης των ενστάσεων για τους αγρότες που λόγω λαθών δεν έλαβαν καθόλου ή έλαβαν μειωμένες άμεσες ενισχύσεις;

2. Πότε θα ολοκληρωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι διαδικασίες ελέγχων, ώστε οι 70.000 αγρότες να πληρωθούν τις άμεσες ενισχύσεις που δικαιούνται;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία