BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Γραμμή πίστωσης για βιοκαλλιεργητές

Τον δρόμο της πληρωμής για κάποια από τα χρωστούµενα για παλιά προγράµµατα βιολογικών, νιτρικών και λοιπών αγροπεριβαλλοντικών άνοιξε η υπογραφή της ΚΥΑ µε την οποία εγκρίθηκαν οι πιστώσεις ύψους 129.350.000 ευρώ.

Πάταγος με τις απορρίψεις στο πρόγραμμα βιολογικών

3
0

Οι πληροφορίες µιλάνε για πληρωµές περί τα µέσα Ιουλίου, ωστόσο η εν λόγω απόφαση δεν δίνει κάποιο χρονοδιάγραµµα, παρά µόνο την υποχρέωση -όπως ορίζεται- τα λεφτά να φτάσουν στους αγρότες ως τέλος του 2016.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της Agrenda, ανοίγει ο δρόµος για την πληρωµή των εκκρεµοτήτων σε βιολογικά και νιτρικά από το 2013 και το 2014, ενώ αναµένεται να ακολουθήσουν και τα ποσά που αφορούν το 2015, εφόσον πρώτα βέβαια ολοκληρωθούν οι δηλώσεις εφαρµογής για το 2015, η υποβολή των οποίων -µετά από τρεις παρατάσεις- αναµένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου.

Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου διαβεβαιώνει ότι «ξεκίνησαν οι πληρωµές ανειληµµένων υποχρεώσεων του προηγούµενου Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχουν περάσει «γέφυρα» για Σχέδια Βελτίωσης, για να ακολουθήσουν µε τις επενδύσεις της µεταποίησης, τα ∆ηµόσια Έργα, το Leader και την εξισωτική».

Άλλωστε, οποιαδήποτε πίστωση θεωρείται πολυπόθητη ανάσα για τους αγρότες, δεδοµένου ότι οι εκκρεµότητες απέναντι στους παραγωγούς είναι τεράστιες, ενώ και ο Ιούνιος βγήκε µε µυρωδιά από πληρωµές για συνδεδεµένες και κάτι λίγα από άµεσες ενισχύσεις στα νησιά του Αιγαίου, συνολικού ποσού 20,8 εκατ. ευρώ, που απέχει µακράν από αυτά που είχαν δεσµευτεί οι αρµόδιοι του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία