BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Όλα παίζουν στις πληρωμές εκτός από το πετρέλαιο

Ότι είναι θέμα χρόνου διαμηνύουν από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ που θα ανοίξει και τον δρόμο για την πληρωμή των δικαιούχων παραγωγών, που περιμένουν καρτερικά από το 2013 τα υπόλοιπα της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο που τους οφείλονται.

Όλα παίζουν στις πληρωμές εκτός από το πετρέλαιο

2
1

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό el, οι μέρες περνούν και η ενημέρωση από την αρμόδια του υπουργείου στην οδό Νίκης παραμένει η ίδια. Το βέβαιο, είναι ότι οι αιτήσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο βρίσκονται ακόμα στον έλεγχο, καθώς η όλη διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη τεχνικά, αφού απαιτείται να προηγηθεί συμψηφισμός των οφειλών των παραγωγών με όποιες υποχρεώσεις τους προς εφορία και ΟΓΑ, όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών. 

Πάντως μια νύξη για την εξέλιξη του θέματος έκανε πρόσφατα και ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου παραπέμποντας τους αγρότες «στο ποσό των 1,8 δις ευρώ από την υπο-δόση των 7,5 δις ευρώ του ΕΜΣ, που θα διατεθούν σε ιδιώτες έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου». Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στον Ιούλιο είχε υπολογιστεί να διατεθούν περί τα 800 εκατ. ευρώ και άλλα 500 εκατ. ευρώ μέσα στον Αύγουστο.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-07-2016 15:26Agrotis

Δυσκολία στον έλεγχο κολλάει η πληρωμή.. Ο γόρδιος δεσμός αν ήταν θα τον είχαν λύσει μέχρι τώρα.. Κορόιδα αγρότες μας παίρνουν τα χρήματα μας για να πληρώνουν μνημόνια και δημοσίους.. Αν χρωστούσα 3 χρονια θα μου εκαναν κατάσχεση τα χωραφια αλλα αυτοι στο απυρόβλητο.. Θα τα πούμε στις εκλογές λαμογια δεν είναι μακρυά..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία