BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Σε πληρωμές 5 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΕΒΖ

Έγινε την Τρίτη, πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και ακολουθεί την Τετάρτη , πληρωμή των ιδιοκτητών συγκομιστικών μηχανών τεύτλων από την ΕΒΖ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα του AgroNews.

Έρχονται πληρωμές 5 εκατ. ευρώ για τεύτλα από ΕΒΖ

4
1

Όπως επισημαίνεται σχετικά, η διοίκηση της Ε.Β.Ζ ΑΕ ανταποκρίθηκε με συνέπεια στα όσα είχε υποσχεθεί τον Απρίλιο με την ανάληψη των καθηκόντων της και δηλώνει ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τις οφειλές της βιομηχανίας απέναντι τους του έτους 2015, όπως είχε δεσμευτεί.

Επίσης προχωρούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων Πλατέος και της Ορεστιάδας.

Με βάση τον προγραμματισμό η καμπάνια του 2016 θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Είναι εμφανές, σημειώνει η εταιρία, ότι μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της Ε.Β.Ζ ΑΕ, έγινε κατορθωτή η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η εξυγίανση της προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Η διοίκηση της ΕΒΖ στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί τόσο τους παραγωγούς για την τεράστια ανοχή που επέδειξαν όσο και τους εργαζόμενους για την συνεργασία τους.

Νωρίτερα το AgroNews έγραφε:

Τέλη 2016 εξόφληση για τα τεύτλα, λένε από την ΕΒΖ

Έως τα τέλη της εβδομάδας θα γίνει η εκταμίευση των 5 εκατομμυρίων ευρώ από την τράπεζα Πειραιώς, από τα οποία θα πληρωθεί ακόμη ένα τμήμα των οφειλομένων προς τους τευτλοκαλλιεργητές. Τον Σεπτέμβριο, μετά από την πρώτη πώληση της νέας παραγωγής ζάχαρης, οι καλλιεργητές θα εξοφληθούν για την παραγωγή του 2015. Ενώ, μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν λάβει και όλα τους τα χρήματα για τις ποσότητες τεύτλων που θα παραδώσουν από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χρήστος Ρώσσιος ο οποίος επισκέφθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου το ζαχαρουργείο της Ν. Ορεστιάδας.

Ο κ. Ρώσσιος παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις 26 Αυγούστου που έχει οριστεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ, θα γίνει αποδεκτή η πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

«Είναι σαφέστατο ότι ακόμα βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή αλλά συγκριτικά με τους τρεις προηγούμενους μήνες είμαστε πολύ καλά» δήλωσε ο πρόεδρος της βιομηχανίας.

Τέλος, αναφερόμενος στο σχεδιασμό της ΕΒΖ, είπε χαρακτηριστικά ότι «το 2019, το ζαχαρουργείο της Ν. Ορεστιάδας, θα λειτουργεί παράγοντας μόνο κέρδη και πως στόχος για την επόμενη χρονιά πανελλαδικά είναι να καλλιεργούνται 100 χιλιάδες στρέμματα».

«Δεν μας ικανοποιεί το γεγονός της καθυστέρησης εξόφλησης, έπρεπε να έχουμε πάρει τα χρήματα μας, έχουμε πολλές υποχρεώσεις και εμείς προς τρίτους» σημείωσε ο εκπρόσωπος των Συλλόγων Τευτλοκαλλιεργητών και Συγκομιστών, Πρόδρομος Προϊκάκης.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-08-2016 18:39agrotis

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΡΑ! Η ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΕΡΓΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΖ 3 ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΒΖ! ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΕΒΖ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΒΖ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ 23,3% ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία