BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πληρωμή ως 1η Δεκεμβρίου ζητούν τευτλοπαραγωγοί

Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, εάν έως και την ερχόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους τα 1,8 εκατ. ευρώ που τους οφείλει η ΕΒΖ ΑΕ για α’ ύλη που της παρέδωσαν στην καμπάνια του 2015.

0
0

Η απόφαση για τη δυναμική διεκδίκηση των χρημάτων, που για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεργασίας τους με τη ζαχαροβιομηχανία, έχει συμπληρώσει πάνω από ένα έτος καθυστέρησης στην εξόφλησή τους, λήφθηκε σε συνεδρίαση παραγωγών και μηχανατόρων της Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου.

Το χρονικό ορόσημο που τέθηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δεν είναι τυχαίο, καθώς τη μέρα εκείνη εκπνέει η νέα προθεσμία, κατά την οποία, σύμφωνα με πρόσφατη δέσμευση του προέδρου της ΕΒΖ ΑΕ Χρήστου Ρώσσιου, η εκκρεμότητα αυτή θα έχει λήξει. Μένει, πλέον, να φανεί αν θα τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Όπως ειπώθηκε από τους παραγωγούς και τους μηχανάτορες, ήδη μια φορά οι διοικούντες τη ζαχαροβιομηχανία αθέτησαν τη δέσμευσή τους για αποπληρωμή, τον προηγούμενο μήνα, των 1,8 εκατ. ευρώ από την περυσινή σεζόν και «αυτό το παραμύθι δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Τα αρνητικά σχόλια κατά της στάσης της βιομηχανίας περίσσεψαν όσο διήρκεσε η σύσκεψή τους αποδεικνύοντας ότι τα περιθώρια υπομονής έχουν πλέον στερέψει. «Η απενταριά έχει βαρέσει κόκκινο» και «εάν δεν μας πληρώσουν ούτε αυτή τη φορά, καλύτερα να μην τους βρούμε στα γραφεία τους όταν κατέβουμε στη Θεσσαλονίκη», ήταν κάποιες από τις φράσεις που ακούστηκαν και δείχνουν το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στις τάξεις των απλήρωτων αγροτών. Άλλωστε, υπάρχει και η φετινή καμπάνια, από την οποία έχουν να λαμβάνουν άλλα 13 εκατ. ευρώ από τη ζαχαροβιομηχανία και κανείς δεν ξέρει πότε θα τα πληρωθούν, τη στιγμή που σχεδόν όλες οι άλλες καλλιέργειες, έχουν εξοφλήσει τους παραγωγούς για την πρώτη ύλη που παρέδωσαν.

Τα μηνύματα αυτά έχουν φτάσει ήδη στα αφτιά της διοίκησης της ΕΒΖ και δεν αποκλείεται να αποτελέσουν αντικείμενο της συνεδρίασης του Δ.Σ. που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, έπειτα από τρεις αναβολές, με σκοπό να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, και την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση των δύο σερβικών θυγατρικών, ώστε να βγει στον «αέρα» μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία