BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Με το σταγονόμετρο οι πληρωμές στην ΕΒΖ

Με τον «αραμπά» και την προσφιλή, πλέον, τακτική των δόσεων, ετοιμάζεται να αποπληρώσει η ΕΒΖ ΑΕ, μέρος των οφειλών της για την πρώτη ύλη που παρέλαβε στην καμπάνια ζάχαρης του 2016.

Με τη νέα διοίκηση της ΕΒΖ η χρηματοδότηση από Πειραιώς

0
0

Πρόκειται για μια προκαταβολή της τάξης των 4 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 40% της συνολικής οφειλής των 11 εκατ. ευρώ για την παραγωγή της σεζόν 2016, που κανονικά θα έπρεπε να έχει ήδη εξοφληθεί εξ ολοκλήρου στις 31 Δεκεμβρίου, με βάση τη σύμβαση συνεργασίας, που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη.

Η διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας έχει δώσει εντολή να πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους κατά το δυνατό, έως το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2017, αλλά αν ωστόσο δεν αρκέσει ο χρόνος, σήμερα, για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής μεταφοράς του εν λόγω ποσού, είναι πιθανό οι παραγωγοί να δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε μιλώντας ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χρήστος Ρώσσιος, τονίζοντας ότι το βάρος πλέον πέφτει στην προσπάθεια να γίνει πλήρης εξόφληση και των υπόλοιπων 7 εκατ. ευρώ, που θα απομένουν, έως το τέλος Ιανουαρίου του 2017.

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ προανήγγειλε επίσης περιοδεία της διοίκησης σε περιοχές της χώρας που ασχολούνται με την τευτλοκαλλιέργεια, προκειμένου να γίνουν συναντήσεις με τους παραγωγούς και να τους αναλύσουν τα πλάνα τους, αλλά και για να τους ανακοινώσουν την νέα τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύσει. Το τιμολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο και απομένει να φανεί αν θα ισχύσει και το 2017 συνδεδεμένη ενίσχυση 72 ευρώ το στρέμμα, προκειμένου να μπουν οι τελικές πινελιές και να εμφανιστεί στους καλλιεργητές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις αρχικά στην περιοχή της Ημαθίας, της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν αυτές σε Ορεστιάδα, Σέρρες, δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία. Στόχος είναι να μπουν τουλάχιστον 120.000 στρέμματα, έκταση διπλάσια από εκείνη της σεζόν του 2015-16.

Την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης, αναμένεται να προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την πώληση των δύο εργοστασίων στη Σερβία, ενώ ήδη τρέχει ο αντίστοιχος για μια σειρά μη παραγωγικά ακίνητα της εταιρείας εντός της Ελλάδας, με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών να έχει οριστεί από την Πειραιώς Real Estate για τις 16 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία